Williams ha presentat el monoplaça per 2018: el FW41. És el segon dels equips de la graella en mostrar les seves formes i la seva decoració aquesta temporada. Sergey Sirotkin i Lance Stroll seràn els pilots encarregats de competir en la F1 de 2018. 


Williams és el segon equip que ha presentat el monoplaça de 2018. Passades les vuit del vespre, l’equip britànic ha ensenyat a tot el món per mitjà de fotografies un cotxe totalment contrari al disseny aerodinàmic dels últims anys a Williams.

Claire Williams vol tornar al podi. L’aconseguit per Lance Stroll al 2018 no representa realmente el ritme que va tenir el FW40, i amb el FW41 volen suplir aquesta falta de velocitat. De victòries ni en parlem, doncs no n’aconsegueixen cap des de 2012, quan Pastor Maldonado va guanyar al Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Estic encantada de presentar el cotxe en societat i afrontar una nova temporada, juntament amb una parella de pilots més que interessant. Durant mesos, l’equip ha treballat moltíssim en el FW41 i tinc ganes de veure al Lance i al Sergey a pista a finals de mes”, ha explicat Claire Williams.

“Lance va demostrar en diverses ocasions ser molt ràpid en la seva temporada de debut. La constancia va ser també important: només va perdre contra Felipe Massa a la classificació General. El seu podi va ser l’unic aconseguit per un equip que no era del top-3, i volem seguir amb aquesta línia”, ha proseguit.

“El nostre equip ha posat ènfasi en el desenvolupament del cotxe i tenim ganes de veure’l a pista. Ens agradaria també agraïr als patrocinadors i als aficionats pel recolzament i la seva perpètua confiança”, ha finalitzat Williams.

Ja a nivell monoplaça, els canvis són clars. El disseny recorda al Ferrari SF70-H, en especial els pontons laterals i el morro. Dirk de Beer, ex dissenyador de Ferrari, està ara a Williams i es nota la seva mà.

A més a més, destaca també una T-Wing que ha trobat una zona grisa de la reglamentació aerodinàmica. Tot i ésser prohibides, a Williams han situat una T-Wing just al finalitzar el capó motor. Serà interessant comprovar en pròximes presentacions i aquest fet es repeteix.

“És genial poder mostrar-vos el FW41. El cotxe es bastant diferent, incloent les parts que no són tan obvies. A nivell extern, el concepte aerodinàmic es totalment nou, i això és el que ens ha permès evolucionar. Tots els F1, de fet, son una evolució del passat, tot i que pel FW41 s’han elegit direccions oposades al que s’ha vist als últims anys”, ha explicat Paddy Lowe sobre el monoplaça 2018.

Tant Lance Stroll com Sergey Sirotkin tenen un paper força complicat de cara a 2018. Es una de les parelles més joves de la graella, i cap dels dos supera els dos anys a la categoria reina de l’automovilisme. De fet, Stroll es qui carregarà amb el pes de l’equip en gran part.

“Amb una temporada ja a les meves esquenes, estic impacient per tornar als circuits i veure com es comporta el nou cotxe. Fins que no rodem no sabrem què han fet els nostres rovals aquest hivern, pero estic animat i sóc optimista respecte al nostre monoplaça”, ha comentat Lance Stroll.

Sirotkin, per la seva part, haurà d’aprendre a corre cuita. Ha passat gran part de l’hivern preparant-se de cara a una temporada en la que tot li serà nou. És el debutant de la graella, a més de portar ja a sobre l’etiqueta de pilot de pagament. Ell no s’inmuta davant d’aquesta opció i diu que s’ho ha passat bé fins ara amb la gran quantitat de treball que ha tingut.

“Estic animat i amb ganes de començar la temporada. He passat molt de temps a la fàbrica, on hi he viscut, com aquell qui diu. Això em motiva molt. També he entrenat dur i he pujat al simulador de forma regular, per poder provar el cotxe i diferents configuracions. Són moments de molta feina, però els disfruto com un nen petit”, ha afirmat Sergey Sirotkin.

Per últim, Robert Kubica torna a la F1 com a pilot de proves. El de Cracòvia ha confirmat que participarà en tres sessions d’entrenaments lliures, pero només ha mencionat dues de segures: Barcelona i Àustria. El guanyador del Gran Premi de Canadà de 2008 treballarà a fons per ajudar a Williams en aquesta nova etapa.

“Estic de nou a la F1, en un rol diferent al que tenia al 2011. Això sí, estaré de forma permanent al ‘paddock’ de nou, i estic impacient perque comenci tot. De vegades es dur veure competir a altres persones, pero aquest any tinc un paper nou. Serà una temporada dura, amb moltes curses i coses a fer. He de brillar al màxim i ajudar a l’equip. Què estem esperant?”, ha finalitzat Kubica.

Els test de pretemporada arrenquen el pròxim 27 de febrer. Allà veurem en acció el nou Williams, i Fòrmula Ràpida us portarà les últimes noticies des del Circuit de Barcelona-Catalunya

FOTO | Williams Martini Racing