El director de la Fórmula 1, Ross Brawn, no deixa de fer funcionar la maquinaria que te dins del seu cap. L’ex de Ferrari i Mercedes ha proposat una espècie de lliga de circuits en la que, el seu principal objectiu, sería el d’impulsar el continu desenvolupament del traçats al voltant del món en l’objectiu de poder tenir un Gran Premi.


L’iniciativa buscaría premiar tots aquells circuits que estiguessin al día al mateix temps que suposen un repte per a l’élit del automovilismo, premian aquells traçats que suposin un repte per als pilots i que disposen de una economía més aviat sanejada. Els circuits per tan, lluitaríen en aquesta lliga mundial en la que també hi hauría un nombre de circuits reserva.

“La calitat de la cursa es crucial, no hi ha valor en simplement augmentar el nombrede probes, però si puguessim oferir curses en llocs espectaculars arreu del món, llavors es podría considerar”, explica Brawn respecte la seva idea. “M’encantaría veure en el futur una clasificació de curses, en les que tinguis circuits de clase mundial esperan per entrar i als promotors esperan l’oportunitat per unirse a la F1. Llavors, si hi ha alguna cursa que no funciona bé, la pots canviar per una més forta.”