La recent visita a Indonèsia del CEO de Dorna, Carmelo Ezpeleta, ha desencadenat rumors d’una possible cursa de MotoGP al país en el futur.

Els rumors que parlen d’una cursa de MotoGP a Indonèsia en un futur van sorgir durant el cap de setmana del GP de Malàisia. El campionat sembla que vol aprofitar el mercat asiàtic, després de l’èxit de la cursa a Tailàndia.

En general, Àsia està demostrant ser el major consumidor de productes de dues rodes i amb tres fabricants japonesos competint a MotoGP, la popularitat està creixent a un gran ritme.

Un informe de MotoGP confirma la visita d’Ezpeleta a Bali i Lombok entre les curses a Austràlia i Malàisia, on es va reunir amb algunes figures destacades a Indonèsia juntament amb els dissenyadors del circuit.

De fet, la llista incloïa al director d’Inversions i Màrqueting de ITDC, Ricky Baheramsjah, al Director de Desenvolupament de ITDC, Edwin Darmasetiawan, al director i CEO de ITDC, Abdulbar M. Mansoer, al Director de Roadgrip Indonèsia, Raoul Pasaribu, al Director de Construcció i Operacions, Ngurah Wirawan, al Director de Dorna Sporting, Carlos Ezpeleta i al director gerent de la Consultoria MRK1, Mark Hughes.

No només va ser un dia festiu per a Ezpeleta, sinó també una oportunitat per veure el lloc potencial d’una pista per a albergar esdeveniments de motocicletes en el futur. Encara que per ara, no està clar si serà la seu de les curses de MotoGP.

“El Sr. Carmelo Ezpeleta va estar principalment a Nusa Dua per un merescut descans en el Bali National Golf Club abans de dirigir-se a Kuala Lumpur per al Gran Premi de Malàisia a Sepang“, va dir Abdulbar M. Mansoer.

“No va ser la primera vegada que va visitar l’illa ja que va visitar Nusa Dua fa uns 2 anys. En aquesta visita, durant la seva atapeïda agenda i en la ruta entre les dues curses, va voler visitar Bali i Lombok, on li vam donar la benvinguda al Mandalika i li vam presentar un concepte potencial per organitzar futurs esdeveniments de carreres de motos.”

“La seva visita va ser breu, però creiem que va gaudir sincerament del seu descans i, per descomptat, estarem encantats de donar-li la benvinguda a Bali i Lombok en un futur pròxim”. No obstant això, Indonèsia ja té un circuit permanent a Sentul.

El circuit alberga les curses FIM Àsia Road Racing Championship i està situat a Jakarta. El lloc proposat a Lombok, Mandalika, es troba a més de 1300 km de Sentul, al costat est, amb Bali a més de 150 km a l’oest de l’illa de Lombok.