L’aspirant al títol d’aquesta temporada i guanyador de la primera cursa del passat cap de setmana a Moscou, Robert Wickens, va patir un toc amb Tomczyk a la ronda del diumenge, el qual ha estat criticat pel canadenc de Mercedes.

 

Si tractem de recordar, Wickens havia arribat el diumenge al circuit com a líder del campionat ja que va guanyar la cursa a l’esprint de dissabte i, l’home que encapçalava la classificació de pilots, Marco Wittmann, va acabar la cursa fora de les posicions de punts.

Durant la cursa de diumenge, el canadenc va sortir des de la tercera posició intentant perseguir al pilot que rodava davant d’ell, Tom Blomqvist. Passades les primeres voltes, el ritme que portava Wickens va decaure inexplicablement, ja que va començar a patir problemes amb diverses coses. La cursa se li posava cara amunt. A la volta 8 va començar a patir problemes amb la direcció que li van fer perdre posicions, tot i que també va ser víctima d’un pit-stop lent per part del seu equip.

Més tard, el canadenc va tenir un toc amb Tomczyk, amb el qual es va crear polèmica després de la cursa ja que va perdre càrrega aerodinàmica a causa de la lluita contra l’alemany.

“Frenava a les rectes i en els llocs on no es deu, només per intentar mantenir-me darrere d’ell”, es queixava Wickens.

Tomczyk va parar a boxes unes voltes després del toc amb el líder del campionat fins llavors. Wickens finalment va ser capaç d’arribar a la cinquena posició al final de la carrera i aguantant a Mortara.

Tot i així, el canadenc no es va mossegar la llengua a les declaracions i no va dubtar en culpar a l’alemany:
“Va ser molt dur defensar els atacs dels altres pilots sense direcció i amb menys càrrega aerodinàmica del que seria normal, però vaig perdre més temps per volta pel toc amb Tomczyk que pels problemes que ja tenia abans amb la direcció. Malgrat això, puc estar satisfet en certa manera, ja que no pensava que anés a arribar a la línia de meta. “