Mercedes ha confirmat que el seu jove pilot alemany, Pascal Wehrlein, tornarà al DTM després d’haver estat incapaç de trobar un seient per a la temporada de Fórmula 1. L’alemany torna al campionat alemany en el qual va triomfar abans de fer el salt a la màxima categoria.


Amb l’anunci de l’adquisició de Sauber per part d’Alfa Romeo-Ferrari, es va anunciar també que el campió de la Formula 2, membre de l’Acadèmia de Pilots de Ferrari, Charles Leclerc, s’uniria a l’equip per disputar la seva primera temporada a la Formula 1. A més, Marcus Ericsson va ser renovat.

Això deixava a l’altre pilot de Sauber el 2017, Pascal Wehrlein, fora de l’equip. La seva única possibilitat era acabar a Williams, però l’equip de Grove va decidir optar pel rus Sergey Sirotkin. Les seves opcions de seguir a la Fórmula 1 per tercer any consecutiu s’havien esvaït, i l’alemany ha confirmat que tornarà al campionat a través del qual va poder fer el salt a la màxima categoria, el DTM, on tornarà a pilotar amb Mercedes, la marca que li ha donat suport durant tota la seva carrera.

La carrera de Wehrlein en monoplaces va començar el 2010, amb només 15 anys. Aquella temporada va debutar a l’ADAC Formel Màsters (Actual F4 ADAC Alemanya), campionat que va guanyar el 2011. L’any següent va ser subcampió de la F3 Europea i en 2013 es va unir al DTM, campionat del qual es va convertir en el campió més jove de la història en 2015, amb 19 anys.

Va ser després d’aconseguir aquesta gesta, el 2016, quan va debutar a la Fórmula 1. Allà, va disputar dues temporades amb el pitjor cotxe de cadascuna (Manor el 2016 i Sauber el 2017), i els va donar a aquests equips seus únics respectius punts en cada temporada. No obstant, això no ha estat suficient per poder continuar al Gran Circ.

Wehrlein pot tornar al DTM gràcies a la marxa de Maro Engel i Robert Wickens. Els altres quatre pilots de Mercedes seguiran sent Gary Paffet, Paul Di Resta, Lucas Auer i Edoardo Mortara; i el sisè pilot no ha estat confirmat encara.

“Tinc records fantàstics del DTM, no només el meu títol en 2015, sinó l’esperit d’equip i les bones experiències amb els nois.” Comenta Wehrlein. “He seguit el DTM de prop durant la meva estada a la F1 i he anat a algunes curses per veure i donar suport a l’equip.” Afegeix l’alemany. “Les coses han canviat molt al DTM des de la meva última cursa a 2015. Però m’agraden els reptes i no puc esperar a estar en pista per primera vegada amb el cotxe nou.”

La temporada 2018 del DTM, l’última amb Mercedes a la graella, començarà el 5 de maig a Hockenheim.