La primera jornada de tests de la categoria de Moto2 al circuit de València ha estat marcada per la pluja, de manera que pràcticament cap pilot va rodar. Dominique Aegerter va marcar el millor temps d’un dia en el qual no va tenir rival, literalment.

No és una cosa poc habitual al mundial de motociclisme que, durant els tests de pretemporada, un dia de pluja es consideri un dia perdut. Així ha succeït a la primera jornada de tests de la categoria de Moto2, disputada al Circuit Ricardo Tormo, a Xest, València, Espanya.

Hi havia molta expectació al voltant d’aquest ‘inici’ de la nova temporada del mundial. Rookies prometedors, pilots que canvien d’equip, l’arribada del nou xassís NTS. Però poc d’això s’ha pogut veure a causa de la pluja que ha caigut durant tot el dia.

La manca d’interès per part dels equips de rodar en aquestes condicions va arribar fins al punt que, en tres hores i mitja de temps per rodar que va tenir en total la categoria, tan sols un pilot va sortir a pista. Es tractava del suís Dominique Aegerter, únic pilot de l’equip Kiefer, que canvia a KTM, per aquesta temporada. Aegerter va fer 14 voltes al circuit i va marcar un 1:51.334 que, evidentment, el va deixar com el més ràpid de la jornada, en ser l’únic a marcar temps.

Avui dimecres es disputa la segona jornada de tests i els equips volen que la pluja els doni un respir per poder provar tot el que no van poder provar el dimarts. Recordem que l’equip EG 0.0 Marc VDS, amb els pilots Àlex Márquez i Joan Mir, no hi serà el circuit. Tampoc hi són presents el Sky Team VR46 (Pecco Bagnaia i Luca Marini), ni el Swiss Innovative Investors.com KTM Team (Sam Lowes i Iker Lecuona).