Fabio Di Giannantonio ha marcat el millor temps d’una primera jornada de tests a Xest en la qual la pluja ha impedit veure el potencial real dels pilots, ja que només tres d’ells han marcat algun temps.


El dia començava a Xest amb la pluja caient sobre el traçat. Els equips ja eren conscients de la poca utilitat que tindria aquest dia de tests, i en la primera de les tres sessions la pista va estar absolutament buida. Ningú no va sortir a pista.

Ja en la segona tanda, fins a tres pilots es van animar a fer algun gir al circuit valencià. Fabio Di Giannantonio va ser el més ràpid d’ells, seguit de Philipp Oettl i Tatsuki Suzuki, que van fer temps molt poc competitius.

En l’última sessió, només Di Giannantonio va rodar, tot i que la pista havia presentat una clara millora, ja que l’italià va millorar el seu temps de la segona ronda en cinc segons per acabar marcant el 1:48.384 que seria el millor registre definitiu de la jornada . Curiosament, el de Gresini va arribar a rodar més ràpid que les Moto2.

Per a la jornada de dimecres, els equips esperen que no torni a ploure per així rodar en condicions òptimes i dur a terme totes les proves necessàries.

Recordem que, encara que les condicions fossin perfectes i tots els equips poguessin rodar, els equips Bester Capital Dubai (Marcos Ramírez i Jaume Masià) i Sky Racing VR46 (Nicolo Bulega i Dennis Foggia) no estaran presents en aquesta setmana de tests.