El campió del món de KZ 2022, Viktor Gustafsson (SWE) i pilot de fàbrica CRG, acaba de registrar el seu setè resultat del Rànquing Internacional de Kàrting (IKR) de la temporada a Wackersdorf. El seu 2n lloc al Campionat del Món de Karting FIA de Mondokart.com KZ i la seva consistència en els altres esdeveniments KZ del calendari esportiu internacional de kàrting FIA que compten per a lIKR significa que ara està en el 1r lloc de la categoria KZ. Amb 2621 punts, està per davant del nou vigent campió Paolo Ippolito i Matteo Vigano. 3r al Campionat del Món, Stan Pex ha pujat tres llocs en el rànquing KZ.

La categoria KZ forma part de la classe 1, que utilitza equips homologats CIK-FIA. KZ és la reina del kàrting. Impulsat per potents motors amb caixes de canvis de 6 velocitats, és capaç de rendiments impressionants. És el domini dels equips de fàbrica i els pilots professionals, i és la llar dalguns dels noms més grans del kàrting.

Amb 19 anys, el suec Viktor Gustafsson un historial afalagador dèxits. Després dhaver competit internacionalment des del 2016 en la categoria Mini, Viktor va pujar a OK-Junior lany següent amb alguns resultats interessants, encara que inconsistents, amb lequip Ward Racing. Sisè a la Copa dhivern a Lonato, sisè també a Sarno per a la ronda inaugural del Campionat dEuropa, finalment va acabar 19è i es va quedar sense classificació per a la final del Campionat del Món a PFI, però va aconseguir la seva primera victòria a Adria a la WSK Final Cup en la seva primera aparició amb lequip Tony Kart Racing Team.

Va pujar a lOK per a la temporada 2018 amb els colors del departament de curses de Kosmic amb diferents fortunes. Anònimament 41è al Campionat dEuropa, va aconseguir el seu millor resultat al Campionat del Món dAlahärmä a Finlàndia, acabant 11è.

Un ràpid augment de les categories de caixa de canvis

Viktor va debutar a KZ2 durant la temporada 2019 amb Kosmic, un cop havia arribat a ledat requerida de 15 anys, i va mostrar una bona competitivitat a partir de lany següent. Va guanyar el Campionat dEuropa de KZ2 a ledat de 16 anys amb Birel ART Racing i va confirmar el seu lloc al top 10 de la KZ2 International Super Cup a Lonato. El 2021 va haver de fer el pas a la categoria KG. Vuitè al Campionat dEuropa, va acabar quart al Campionat del Món, guanyat pel seu compatriota Noah Milell. Es va incorporar a lequip oficial del CRG per al 2022. No va tenir gaire èxit al Campionat dEuropa dOK, però ho va compensar guanyant el seu primer Campionat Mundial de KZ a Le Mans. Convertit en membre de lexclusiu club dels millors pilots de KZ, Viktor va acabar quart al Campionat dEuropa del 2023 i va fer una remuntada notable per acabar segon al Campionat del Món de Wackersdorf.