De la pole a la victòria en una cursa complicada per Alex Rins que ha aconseguit el seu primer triomf a Moto2 en el circuit de Indianapolis. En segona posició ha acabat Zarco que amplia el liderat després de 9 podis consecutius. Completa el podi Franco Morbidelli.


La pre-cursa de Moto2 ha estat igual d’indecisa que la de Moto3, amb la decisió de anar amb pneumàtics de sec o amb els de pluja. Després de molta indecisió, els pilots decidien sortir amb pneumàtics de sec.

Alex Rins sortia des de la pole position per segona vegada aquesta temporada, per davant de “Tito” Rabat i el guanyador del any passat, Mika Kallio.

Rabat sortia de manera espectacular aconseguint el liderat al primer revolt, però Rins recuperava la primera posició dos revolts més tard, després era Julián Simon qui passava a liderar la cursa abans de que Syahrin passes a liderar la primera volta.

A continuació Lowes i Aegerter l’avançarien i marcarien el ritme, abans de que Zarco  també s’unís a la lluita. Els 7 primers s’intercanviaven de posicions constantment però Zarco mantenia el liderat en tot moment i començaria a marcar un ritme molt alt que trencava el grup.

Amb Zarco líder seguit de Aegerter i Syahrin escapant-se, el campió del món de Moto2, Esteve Rabat es desfeia de Sam Lowes per pujar al quart lloc i atrapar al grup que lluitaria per la victòria fins el final de cursa. Quan el català va atrapar el grup, Aegerter aconseguia frenar el liderat de Zarco per liderar la cursa en el seu equador.

El ritme del suís no era tant potent com el de Zarco, fet que provocava l’ampliació del grup dels líders a sis amb Alex Rins i Morbidelli. Un Rins que avançaria a tots els pilots del grup per liderar la cursa per primer cop.

I tot i defensar-se de manera molt agressiva, Aegerter aconseguia recuperar la primera posició a falta de 9 voltes pel final. Però la fortalesa de Zarco el portava al primer lloc un altre cop, però aquesta posició tornaria a canviar amb Aegerter, fent que feien els dos pilots constantment.

Això els feia perdre temps i unificava el grup a falta de 3 voltes pel final. Però un avançament molt agressiu de Morbidelli sobre Rabat els deixava al pilot de Marc VDS endarrere i sense opcions a victòria.

A falta de 2 voltes Rins superava Agerter que també era superat per Zarco de manera molt agressiva, això permetia a Alex Rins escapar-se de Zarco en mig segon seguit de Morbidelli al entrar en la última volta de la cursa on no hi hauria avançaments, que permetia a Alex Rins guanyar a Indianapolis.

En l’apartat de caigudes, a la tercera volta, Julián Simon veia com desapareixia el seu cinquè lloc en caure al revolt 9. A l’onzena volta hi van haver dues caigudes, Mika Kallio i Sandro Cortese. També patia una caiguda Sam Lowes a falta de 4 voltes quan rodava sisè. El darrere en caure era Shyarin que abandonava a l’última volta.

Resultats: 1 Rins 2 Zarco 3 Morbidelli 4 Aegerter 5 Rabat 6 Luthi 7 Pons 8 Simeon 9 Nakagami 10 Márquez 11 Shah 12 Folger 13 West 14 Schrotter 15 Mulhauser