Livio Loi ha guanyat per primera vegada una cursa de Moto3. Ha estat la que s’ha disputat a Indianapolis on John McPhee i Philiph Oettl l’han acompanyat al podi per primer cop també. Danny Kent ha acabat vint-i-tresè després de parar a box per canviar pneumàtics.


En un cap de setmana en que s’ha rodat sobre sec, la primera cursa del dia, la de Moto3, es presentava amb la pista molla que obligava als 34 pilots de la categoria a sortir amb pneumàtics de pluja al Indianapolis Motor Speedway. Tot i això, John McPhee, Livio Loi i Philip Ottl decidien arriscar i sortir amb pneumàtics de sec.

Danny Kent a la sortida perdia el liderat sobre Miguel Oliveira, el britànic també era superat per Vázquez que en la meitat del circuit aconseguia superar a Oliveira, per passar a liderar la cursa. Però amb un circuit que millorava constantment, Alexis Masbou passava a liderar la cursa al completar la primera volta.

Molts pilots s’adonaven que els pneumàtics de pluja eren els incorrectes, i això feia aturar a molts pilots a box per ficar els pneumàtics de pluja. A mesura del pas de les voltes, la resta de pilots s’anava aturant sobre el liderat d’Alexis Masbou, seguit de Livio Loi.

Un Livio Loi que superava a Masbou per liderar una cursa de Moto3 per primer cop en la seva trajectòria. El belga s’escapava en més de 20 segons sobre John McPhee que també rodava en pneumàtics de sec.

En les últimes voltes, la pluja tornava a aparèixer i provocava caigudes com la de Vázquez o Bagnaia. Però no afectaria al pilot de RW Racing GP que guanyava per primer cop una cursa de Moto3, en segona posició acabava John McPhee, tercer era Philiph Oettl, ambdós pilots aconseguien el seu primer podi en al seva trajectòria en una cursa on només 16 pilots han acabat entre els 16 primers.

Resultats: 1 Loi 2 McPhee 3 Oettl 4 Fenati 5 Viñales 6 Bastiianini 7 Antonelli 8 Binder 9 Navarro 10 Martin 11 Quartararo 12 Hanika 13 Locatelli 14 Danilo 15 Oliveira