Sébastien Loeb aconseguia la victòria d’etapa per un curt marge a Stéphane Peterhansel. Orlando Terranova aconseguia trencar el triplet de Peugeot amb el seu Mini


Avui era l’última ocasió dels participants per marcar la diferència amb un esprint final en l’etapa del dissabte. L’inici de l’especial estava marcat per les últimes dunes de la regió de Sant Juan, mentre que el final de l’etapa en direcció a Córdoba incloïa sobretot pistes ràpides que resultaven idònies per als pilots que procedeixen del món del ral·li.
reco4

Sébastien Loeb ha fet tot el que estava a la seva mà per recuperar el temps perdut en l’especial d’ahir enfront de Stéphane Peterhansel. A priori, el final de l’etapa resultava més favorable pel expilot de WRC, però l’alsacià ha punxat al pitjor moment possible i solament ha pogut recuperar 18 segons al seu company d’equip. Se situa a 5’35” en la general abans de l’última etapa.

Peterhansel comentava en arribar a meta: “En els primers 120 quilòmetres d’especial, Sébastien ha recuperat molt temps. En la segona especial, hem deixat que anés per davant perquè és més ràpid, però uns quants quilòmetres després ha punxat. ‘Ara és la nostra’, ens hem dit, així que l’hem avançat i hem rodat el més ràpid possible. Anàvem molt ràpids, molt concentrats. I bé, es decideix tot per uns segons, per uns minuts. En atacar en la segona part, teníem 2’50” d’avantatge sobre Seb. Sabíem que era una pista de WRC i que  l’anàvem a perdre de vista, però la seva punxada ens ha donat un respir. És gairebé un honor disputar-se la general amb Seb. És rapidíssim, en alguns terrenys més que nosaltres, però així són els ral·li raid”.

Orlando Terranova s’ha vist obligat a estrènyer les dents d’impotència davant el domini dels Peugeot. L’argentí no ha pogut avui amb la supremacia de la parella Loeb/Peterhansel, però almenys ha aconseguit batre al 3008 de Cyril Despres per fer-se amb la tercera posició de l’etapa. Terranova ha aprofitat que corria a casa per escalar llocs en la general.