Stéphane Peterhansel guanya la seva tercera etapa des de la sortida i torna a fer-se amb el liderat de la general. Per darrere l’han seguit Sébastien Loeb i Cyril Despres


Amb 449 quilòmetres d’especial entre Chilecito i Sant Juan i una de les dues etapes que queden per marcar la diferència en la general, la tensió no ha fet més que augmentar. A més, l’inici d’etapa tipus “trial” ha posat a prova la resistència física dels competidors, almenys tant com la forta calor que torna a fer la seva aparició a la carrera, després del la fresca de l’altitud. El final de la jornada s’ha vist marcat per pistes molt més ràpides, però una navegació igual de peliaguda, la qual cosa ha servit per provocar canvis en la classificació general.

reco3

Sébastien Loeb aprofitava un final d’especial tipus “WRC” per aconseguir i deixar enrere a un Cyril Despres que partia com una bala en la primera part gràcies als seus dots de navegació. No obstant això, al final era Stéphane Peterhansel qui, després d’haver recuperat el temps passat amb el motorista Simon Marcic a l’espera dels serveis mèdics, s’adjudica la 10ª etapa i es torna a col·locar al capdavant de la general amb prop més de 6 minuts d’avantatge respecte al seu company d’equip Loeb, que afirmava en arribar a meta:

“Ho hem donat tot en la segona part. Crec que mai he corregut tan ràpid en el Dakar. No es pot anar més ràpid del que hem anat en el segon tram. Hem atacat al màxim, del primer a l’últim metre”.

Cal destacar l’actuació de Yazeed Al Rajhi amb una quarta posició en l’etapa davant del seu company d’equip Orlando Terranova. La cara amarga era para Mikko Hirvonen amb molts problemes i perdent més de 3h amb el líder.