Una altra actuació prodigiosa de Joan Barreda per obtenir la seva quarta victòria d’etapa, però el castellonenc no podrà evitar que Sam Sunderland s’alci amb el seu primer títol del Dakar.

Darrera ocasió dels participants per marcar la diferència amb un esprint final a l’etapa de dissabte. L’inici de l’especial estava marcat per les últimes dunes de la regió de San Juan, mentre que el final de l’etapa en direcció a Còrdova s’incolien unes pistes ràpides que resultaven idònies per als pilots que procedeixen del món del ral·li. Una última sessió d’atac total i una última ocasió de assegurar-se una plaça al podi.

Després de rebre una hora de penalització en la primera setmana, no hi ha dubte que els pilots oficials d’Honda es penediran amargament de la seva infracció del reglament després d’haver protagonitzat en gran mesura la segona setmana de carrera. Ricky Brabec, Michaël Metge i Paulo Gonçalves han deixat espurnes sobre la pista, però al final ha estat l’espanyol Joan Barreda qui s’ha adjudicat la seva tercera etapa consecutiva a Rio Cuarto.

Sisè a la general durant molt de temps, Xavier de Soultrait ha viscut un final de Dakar per oblidar. Després de perdre prop d’una hora ahir, el francès que aspirava a la victòria al principi del ral·li ha tingut problemes amb el motor de la seva Yamaha durant tot el segon tram d’especial i ha deixat escapar diverses hores. Després d’avui, s’enfonsa en la classificació general més enllà de la 20a posició.

Sam Sunderland:

“Tinc 30 minuts d’avantatge. Preferiria que fossin 3 hores, però sempre és millor que 30 segons “.