KRISTIANSTAD (SUÈCIA) – El pilot de VDK Victor Bernier ha sabut gestionar a la perfecció el seu ritme i els temps de la carrera, i ha guanyat la final del mundial després d’arrencar des de la cinquena posició al circuit de Kristianstad (Suècia). Una vegada situat com a líder de la carrera, el francès ja no ha deixat que ningú li disputés la posició, per tant, ha pogut arribar primer a la línia de meta i convertir-se en el nou campió del món de karting de la categoria Junior.

La sortida no era cap problema per a Taylor Barnard (Rosberg Racing Team), que aconseguia una lleugera avantatge sobre Kai Askey (Ricky Flynn Motorsport). El britànic es situava a la segona posició després de sortir tercer. Dino Beganovic (Ward Racing) era qui perdia la segona posició i es col·locava tercer, seguit de Victor Bernier i Gabriele Mini (Parolin Racing Team). El millor espanyol era Pepe Martí (Tony Kart Racing Team), que perdia dues posicions respecte el lloc des d’on va arrancar la carrera i es situava en 12ª posició.

Durant els primers compassos de la carrera, Barnard aconseguia augmentar poc a poc el seu gap respecte a Akey, tot i que, precisament, la segona posició no li durava gaire al britànic ja que aviat es veia superat per Bernier i Mini, que també s’havien desfet de Beganovic a la segona volta. Per la seva banda, Martí avançava un lloc i era 11è. Maya Weug (Novalux) havia perdut tres posicions a la sortida i rodava 19ª, mentre que Lorenzo Fluxá (Lennox Racing Team) va ser tocat a la sortida i va caure fins la 30ª posició.

A punt d’arribar a l’equador de la prova, Bernier arribava fins la posició de Barnard i ambdós pilots rodaven en paral·lel gairebé tota la volta, fins que, finalment, era el francès qui s’enduia el gat a l’aigua i es feia amb el liderat de la final. Per darrera, Gabriel Bortoleto (CRG) aconseguia superar també a Beganovic per ser quart en un avançament límit per l’interior de l’última corba. Mentrestant, Martí pujava fins la 10ª posició.

Victor Bernier liderant la final de OKJ a Kristianstad (Suècia). | Arnau Viñals (FormulaRapida.net)

Després d’una certa calma dins de la carrera, el pròxim pilot en moure peça era el brasiler de CRG. Bortoleto superava a Mini i es llençava sobre Barnard, que anava de més a menys en quant a ritme. Acte seguit, Mini apareixia per darrera i aprofitant l’avançament del brasiler també avançava a Barnard. El pilot junior de Rosberg tractava de resistir-se avançant de volta a Mini, però l’italià de Parolin no cedia i li tornava la jugada. Finalment, el pilot junior de Nico Rosberg ja no es mouria d’aquesta quarta posició.

Entre els espanyols, Martí queia fins la 22ª posició i Fluxá era 28è.

A dues voltes pel final, Bernier ja pràcticament havia consolidat la seva victòria i la lluita era per la segona posició entre Bortoleto i Mini. L’italià superava al brasiler i aconseguia escapar-se lo just com perquè el de CRG ja no el tornés a atacar.

D’aquesta manera, i amb focs artificials anunciant la seva arribada, el francès Victor Bernier es proclamava campió del món de Karting a OKJ després de guanyar la carrera.

Victor Bernier és rebut pel seu equip després de guanyar la carrera | Arnau Viñals (FormulaRapida.net)

A l’última volta, Kirill Smal (Ward Racing) aconseguia arrabassar-li la cinquena posició a Marcus Amand (Kart Republic) després d’iniciar la final en el 15è lloc. Pepe Martí finalment era 19è i Lorenzo Fluxá acabava el seu mundial en 26è lloc. La holandesa Maya Weug acabava 17ª.