KRISTIANSTAD (SUÈCIA). El campió del món de Fórmula 1 de 2016, Nico Rosberg, ha pogut presenciar aquest diumenge com el seu pilot Lorenzo Travisanutto s’ha proclamat campió del món de karting a Kristianstad (Suècia) en categoria OK. L’italià no ha perdut el control quan ha estat superat per Hannes Janker (TB Racing Team) i ha aconseguit remuntar la situació per guanyar la final del mundial.


Després d’haver de repetir la sortida a causa que un dels participants s’havia quedat aturat prop de la línia de meta, Travisanutto ha mantingut la primera posició des de la qual sortia i ha aconseguit obrir un petit gap sobre la resta. Per darrere, Janker li robava la cartera al lleonès David Vidales (Tony Kart Racing Team) i col·locava segon. Luigi Coluccio (BirelART) era quart i Noah Milell (Tony Kart Racing Team) cinquè.

A l’última corba de la segona volta, Vidales intentava avançar Janker d’una manera molt agressiva i la jugada no li va sortir bé, ja que va ser superat pel mateix Janker i per Coluccio, que passava a ser tercer.

Una volta després, Milell no s’ho pensava dos cops i també superava a Vidales. Però li va durar poc, ja que el lleonès es va saber sobreposar a la situació i va recuperar el quart lloc. El subcampió d’Europa d’aquest mateix any, Harry Thompson (Ricky Flynn Motorsport) intentava aprofitar la situació de lluita entre els dos pilots del Tony Kart per superar-los als dos, però sense èxit.

Els que sí que van aprofitar la batalla entre Vidales, Milell i Thompson van ser els tres primers, que van aconseguir escapar-se considerablement. Les lluites no paraven i els pilots del Tony Kart arribaven a pujar un sobre l’altre. Afortunadament per a ells, van poder seguir sense perdre massa ritme.

Per davant, abans d’arribar a l’equador de la cursa, Janker començava a reduir la distancia respecte a Travisanutto. Coluccio, no obstant, es quedava una mica despenjat i rodava en terra de ningú.

A la novena volta, Janker li guanyava l’interior al pilot de Rosberg i es feia amb el liderat. Per darrere, Vidales, Dexter Patterson (Kart Republic), Milell i Thompson continuaven immersos en la seva particular guerra per la quarta posició.

Dos voltes després, Patterson acabava superant a Vidales per prendre una quarta posició que ja seria definitivament per a ell.

Per davant, després d’estar moltes voltes seguint-li el ritme però sense poder atrapar-lo, Travisanutto atrapava Janker i, a dos voltes del final, el superava sense que l’alemany pogués mostrar cap tipus de resistència. Sense perdre’l de vista però sense atacar-lo, Janker veia com Travisanutto creuava la línia de meta en primera posició.

D’aquesta manera, el pilot de Nico Rosberg es proclamava campió del món de Karting en categoria OK. Hannes Janker i Luigi Coluccio completaven el podi, seguits de Dexter Patterson i Noah Milell. David Vidales va ser finalment vuitè, mentre que l’altre espanyol que participava en la final, Pedro Hiltbrand (CRG), protagonitzava un espectacular remuntada de 18 posicions que el situava en 13a posició final.