Marcel Abad, pilot de 19 anys, es va iniciar al món del karting l’any 2008. El 2009 ja va participar en el seu primer campionat de karting, concretament l’Open Racc.

Després d’això, només practica el karting com a hobby i va participant en curses amateur com, per exemple, el campionat 4 Estacions de Vic. Precisament a la ciutat de Vic el 2016 va acabar en tercera posició a les 24 hores, i el 2017 en segona posició a les 3 hores.

Fins al 2016 no va tornar a competir a nivell federat i aquest vegada va ser en el món dels ral·lis. Concretament, va ser el 30 d’abril de 2016 al 18è Ralli Ciutat d’Igualada, el ral·li de casa i amb només 16 anys. En aquest cas, fent de copilot del seu pare David Abad. El resultat va ser bo, 11ª posició en la general, primers de classe 11 i primers del Moto Club Igualada.

A més, com a copilot també ha participat en: 48è Ral·li Osona, Gr.A Legend Rally Princesa de Asturias, 56è Ral·li 2000 Viratges, 49è Ral·li Osona i 57è Ral·li 2000 Viratges.

El 2018 va debutar com a pilot i casualment, també al ral·li de casa, el 20è Ral·li Ciutat d’Igualada. Va ser amb un Ford Focus 1.6. Un ral·li el qual va servir per provar el cotxe abans de començar el campionat de promoció i trofeu júnior 2018. “Va ser un somni fet realitat i més corrent a casa”, afirma el pilot.

A dia d’avui porta fetes tres curses del campionat: el Ral·li Vila de Bellpuig (quart classificat), el Ral·li Empordà (averia mecànica) i el Ral·li la Llana (segon del campionat promoció).

Marcel Abad

El campionat consta de 6 curses, 3 sobre asfalt i 3 sobre terra. La propera cursa és IX Ral·li Ciutat de Valls el 6 d’octubre, seguits del 6è Ral·li Torrefeta-Florejacs-El Llor el 3 de novembre, i el 25è Ral·li Ciutat de Tàrrega el 8 de desembre.

Agrair a El Bruc Gasolinera, Fast Parcmotor Castellolí, Autoescola Cid i Hmnos Rojas Pneumàtics, sense ells no seria possible aquest campionat, el qual és un somni per a mi. De cara l’any que ve no tenim res tancat però ja hi estem treballant”, va comentar.