Imparable el duet Loeb – Elena que aconsegueixen la seva tercera victòria d’etapa en el seu debut al Dakar. L’han seguit els seus companys d’equip Carlos Sainz i Stéphane Peterhansel

 

Segona part de l’etapa marató. De Jujuy a Uyuni els pilots entraven a Bolivia i per primera vegada a l’història del Dakar, la prova arribava a disputar-se a 4.600 metres d’altitud. 642km d’etapa dels quals 321 eren d’especial ja que degut a les tormentes s’ha adelantat la meta uns 7 km. Primera etapa també, on la navegació ha prés importància en els últims quilòmetres de l’especial.

Stéphane Peterhansel obria pista i el seguien a 3 i 6 minuts, respectivament, Carlos Sainz i Sébastien Loeb, els seus companys d’equip. Al WP4, Nasser Al-Attiyah (Mini) semblava l’únic pilot a plantar cara als Peugeot. El pilot de Qatar rodava en tercera posició rodejat de quatre Peugeot. Per davant Loeb i Sainz i el seguien Peterhansel i Despres.

Finalment Loeb ha aconseguit la victòria d’etapa seguit de Carlos Sainz a 22 segons i d’Stéphane Peterhansel a 3 minuts, completant un podi 100% Peugeot. Nasser Al-Attiyah ha acabat en 4ª posició a 3’07” de Loeb seguit del Toyota de Poulter i el Mini de Hirvonen. Robby Gordon ha completat una gran etapa marató i ha arribat en 7ª posició a 9′ de Loeb. El català Nani Roma arribava en 10ª posició a 10′ del líder.

Pel que fa a la classificació general continuen dominant els Peugeot amb Loeb, Peterhansel i Sainz en les 3 primeres posicions. Seguits de molt a prop del primer Mini de Nasser Al-Attiyah.

Demà ens espera una llarga etapa de més de 500km rodejant al ja famós “Salar de Uyuni” i a diferència de l’any passat, aquesta edició consisteix en rodejar-lo completament.