Les KTM avui ha sumat un triplet amb Tooby Price com el més ràpid del dia per davant dels seus companys Svitko i Walkner en la cinquena etapa del Dakar 2016. Tot i això, les Honda continuen liderant la prova amb Gonçalves com a líder.

Avui l’etapa anava cap a Uyuni, deixant endarrere tot el seu pas per Argentina per entrar a Bolívia, un país caracteritzat per l’alta altitud de més de 4.600 metres que afecta les condicions físiques dels pilots.

El dia començava l’abandonament del suís, Damien Udry després de la caiguda d’ahir. Però són les dureses del Dakar on es sap quan és comença però no quan s’acaba. Paulo Gonçalves ha obert pista avui, en un dia en que les KTM i especialment a de Toby Price, han estat superior a les seves rivals, les Honda.

El pilot australià ha fet un recital en aquesta segona part de l’etapa marató, fet que el permet situar-se en tercer lloc de la general a 1min 47 seg de Paulo Gonçalves, Stefan Svitko és segon a 1min 45seg, mentre Joan Barreda és quart a un minut i mig.

Benavides es manté en el top10 tot i la bona etapa de les KTM que situen a les seves quatre motos al top7. Les Husqvarna de Faria i Quintanilla també fan l’esforç, essent a 8 minuts del líder, mentre Alain Duclos manté la seva Sherco en desè lloc.