Alex Márquez ha guanyat el GP de Catalunya de Moto2 pràcticament sense rival. El de Cervera tenia la Pole i ha liderat tota la cursa mantenint una distància constant de 3-4 segons sobre Pasini, que ha estat segon amb Luthi tercer. El mal resultat de Morbidelli provoca que el mundial s’ajusti.

Alex Márquez va ser capaç de conservar la primera posició en la sortida, igual que Mattia Pasini amb la segona. Franco Morbidelli va fer una gran sortida i va pujar de la sisena a la tercera plaça. Thomas Luthi es va anar llarg al revolt 2, però no va perdre massa temps. Tetsuta Nagashima i Tarran Mackenzie van caure en les primeres voltes, però el japonès va poder continuar.

En les primeres voltes, Márquez va anar marcant un ritme molt competitiu i va obrir un avantatge de 3 segons en tan sols cinc girs mentre Morbidelli i Pasini lluitaven per la segona posició, amb Miguel Oliveira i Luthi apropant-se.

En la volta 8, Morbidelli anava perdent ritme i va ser superat per Luthi. L’italià va estar a punt de caure, circumstància que va aprofitar Oliveira per arrabassar-li la quarta posició. El suís es va allunyar del portuguès i va començar a acostar-se a la segona posició de Pasini.

Després d’ells, el líder del mundial seguia patint i en la 14 va perdre la cinquena plaça davant Lorenzo Baldassarri.

Res va canviar fins al final i Márquez es va fer amb una sòlida victòria davant la seva afició, la segona que aconsegueix aquesta temporada. Pasini va poder gestionar el seu ritme perquè Luthi no se li acostés i acaba segon, amb el suís tercer.

Malgrat la seva mala carrera (6è), Morbidelli segueix líder del mundial, amb 123 punts, però Luthi, amb 116, s’acosta. El vencedor d’avui segueix tercer amb 103, seguit de Oliviera amb 83 i Pasini amb 69. La propera cursa de Moto2 serà el GP dels Països Baixos, a Assen