Joan Mir ha aconseguit avui a Montmeló la seva quarta victòria de l’any, que el deixa encara més líder del mundial. El mallorquí ha pilotat de manera molt intel·ligent i s’ha reservat fins al final per superar a Fenati i Martín.

Es va donar la sortida i Juanfran Guevara es va posar al capdavant, però Romano Fenati el va superar a la sortida de la corba 3. Jorge Martín va tenir una mala sortida des de la Pole i va caure fins a la setena plaça. En finalitzar el primer gir, Fenati ja estava acompanyat d’Aron Canet i Joan Mir. Finalment es va formar un grup capdavanter amb aquests tres pilots i els dos del Del Conca Gresini. No hi va haver incidents en les primeres voltes.

Els canvis de posició es succeïen en aquest grup mentre Enea Bastianini lluitava per ser el sisè membre. Per darrere, el wild card Vicente Perez va ser el primer pilot a abandonar després de caure al revolt 8. Gabriel Rodrigo, que rodava en el segon grup, va patir una aparatosa caiguda en la volta 7. En aquells moments, el grup líder ja era de sis pilots, amb Marcos Ramírez i Tatsuki Suzuki apropant-se.

Arribats a l’equador de la prova, ja eren vuit els pilots en la lluita per guanyar, però amb Fenati, Martín, Canet i Mir mica superiors. Dels altres quatre, qui va acabar marcant la diferència va ser Ramírez, que es va arribar a posar segon i deixava clares les seves intencions de pujar al podi. No obstant això, el gadità es va anar llarg a falta de tres voltes en la segona corba i es va posar sisè.

Es va arribar a les últimes dues voltes amb Martín, Fenati, Canet, Mir i Bastianini una mica per sobre de la resta. Martín va arribar al capdavant a l’última volta i va poder protegir-se dels atacs de Fenati. En l’última volta, Jules Danilo va caure al revolt 10, i Guevara es va tocar amb Darryn Binder a la 14.

Mir va superar a Fenati en el revolt 10 i, a la 13, es va llançar amb una espectacular maniobra sobre Martín per fer-se amb la seva quarta victòria de la temporada. Fenati al final ha estat segon després de superar a Martín al revolt 14.

Aquests resultats deixen al mallorquí del Leopard més líder del mundial, amb 133 punts, Fenati torna a la segona plaça amb 88, mentre que Canet, cinquè avui, va tercer amb 85. El proper GP de Moto3 es disputarà el diumenge 25 en el llegendari circuit d’Assen, als Països Baixos.