LKYSUNZ ha aconseguit un finançament de 1.000 milions de dòlars i pretén que la FIA li permeti competir a la Fórmula 1 de cara a l’any 2026

L’escuderia amb seu a Àsia està disposada a pagar els 600 milions de dòlars de quota d’entrada per a entrar a la Fórmula 1 com a nou equip, i malgrat ser molt jove, LKYSUNZ ha aconseguit un finançament rècord de 1.000 milions de dòlars, segons indiquen des de la companyia.

Els asiàtics volen assegurar-se un lloc a la graella a partir de la temporada 2026 a la màxima categoria de l’automobilisme, i aquest finançament arriba per part d’un fons esportiu estatunidenc, Legends Advocate Sports Group, la qual cosa suposa tot un rècord històric per a algú que vol incorporar-se a qualsevol modalitat esportiva.

El pressupost anirà destinat al desenvolupament del cotxe i a crear unes avantguardistes instal·lacions, la qual cosa els permetria ser competitius des de la seva primera campanya, i també s’han compromès a dur a terme programes en els campionats inferiors. L’acadèmia LKYSUNZ i les seves estructures educatives basades en STEM ja han rebut el suport de governs, clubs automobilístics i institucions de Malàisia, Indonèsia, Tailàndia, Nigèria i Kenya.

L’equip del sud-est asiàtic està centrat a expandir l’esport a nous llocs i atreure a un públic jove en fusionar la seva cultura, i seria l’únic conjunt amb la seva base d’operacions fora d’Europa, ja que tindran seus a Àsia i Àfrica, a més de comptar amb acadèmies a mercats emergents. L’escuderia s’ha compromès a oferir a les comunitats amb menys representació oportunitats a les curses, l’enginyeria, les operacions i l’aspecte comercial en l’automobilisme.