La relació Red Bull-Renault no passa ni de bon tros pel seu millor moment. La manca de fiabilitat que el motor ha tingut en aquests últims temps i que ha perjudicat els resultats de Red Bull no ajuda a que els de Milton Keynes prenguin una decisió sobre quin motor muntaran de cara a 2019.

El contracte entre les dues parts acaba a finals d’aquesta temporada i el factor Honda planeja pels caps d’Horner i companyia. El rendiment que la marca japonesa tingui amb la seva escuderia afiliada, Toro Rosso, serà determinant a l’hora de prendre una decisió sobre el motor de l’any que ve. A Renault, però, no tenen tanta paciència com per esperar-los fins a l’últim dia.

La FIA marca en el seu reglament el dia 15 de maig com a data clau per conèixer, en principi, qui motorizará a qui. Després hi ha casos com els d’Honda i Mclaren que van trencar el seu contracte al setembre, anunciant la seva unió amb Renault.

El director general de Renault, marca aquesta data com termini màxim per conèixer la decisió de Red Bull: “Igual que Horner, sé i llegeixo els contractes i les obligacions que tenim per ajudar a l’esport, no per ajudar a Red Bull Racing, però hi ha una cosa que està clara: això és planificació. hi haurà una data límit perquè Red Bull Racing defineixi el que vol per al futur. Crec que és a finals de maig que ha d’haver certa claredat sobre qui està subministrant quin equip, quin proveïdor està subministrant a quin equip de clients. Pel que fa a mi, aquest serà el nostre termini”.

Red Bull segueix donant llargues. Horner, malgrat estar més a prop d’Honda que de Renault, diu que les opcions per 2019 “segueixen totes obertes” i que estendre el seu contracte amb Renault és “una d’aquestes possibilitats”.

Abiteboul respon clar: “Sí, però no ens quedarem per sempre!”. Sé a què es refereix Christian quan diu que té opcions. Té raó, té tota la raó “. La corda està massa tensa com per no pensar que es trencarà definitivament.