Sergey Sirotkin està complint un somni. No ho podia resumir de millor manera el pilot rus que serà un dels rookies de la graella en aquesta temporada 2018. El de Williams va ser anunciat com a pilot oficial i no va aixecar massa passions al respecte. Deixava a Robert Kubica fora d’un seient oficial i això no l’ha ajudat precisament. El seu objectiu aquest 2018 passa per demostrar que la decisió de Williams és la correcte.

“Millor del que podia haver somiat. Estar a la F1 i en Williams és per estar molt orgullós”, deia Sirotkin només començar la roda de premsa. El rus feia broma quan era preguntat per la seva confiança, durant l’hivern, de ser el pilot elegit: “Depèn del mes d’hivern que em diguis. En alguns estava convençut en altres no tant. Però som aquí i és l’important.”

Després de piropejar la ciutat de Barcelona afirmant que és una ciutat que “li agrada molt”, Sirotkin no ha volgut marcar-se metes per 2018, per ara: “És difícil de dir. Et puc dir els podis, victòries estar en els punts, però, no ho sé exactament. És millor veure les primeres carreres i després marcar l’objectiu”.

El pilot rus ha destacat el treball de Williams malgrat les condicions atmosfèriques adverses que s’han viscut durant aquesta primera setmana: “No hem tingut les millors condicions. No ha estat la situació ideal, però tant jo com l’equip hem tractat de fer el màxim treball possible. Ho he intentat fer el millor que he pogut per donar el meu feedback. Hi ha una gran atmosfera a Williams”.

Sirotkin diu tenir “bones sensacions” del cotxe, però que no han anat encara a marcar una volta de classificació: “Crec que ara mateix portar el cotxe al límit no és el millor. Ara cal fixar-se en altres coses, no només en el crono”.

Els temps marcats fins ara, tot i no ser un punt clar de referència, auguren una zona mitjana molt atapeïda. Precisament un d’aquests equips és Williams. Sirotkin prefereix esperar a la segona setmana de test: “Segurament la setmana que ve tot estarà més clar i es podrà treballar millor i poder veure les diferències entre els equips. Tothom està evolucionant, com nosaltres, així que estarà tot molt atapeït. La setmana que ve ens donarà un panorama més proper a la realitat”.

Sobre el Halo i la pluja, Sirotkin no ha notat diferència: “No. No hi ha diferència. Simplement et dificulta una mica el fet de pujar i baixar del cotxe, poc més “.