El FIA ​​Karting Champions 2018 es va celebrar el passat dissabte, 1 de desembre, a la sala d’actes de l’Hotel President Wilson de Ginebra (Suïssa) en una cerimònia organitzada per la CIK-FIA. Van assistir-hi el president de la FIA, Jean Todt; el secretari general, Peter Bayer; el president la CIK-FIA, Felipe Massa; el vicepresident sortint Kees Van de Grint, el promotor James Geidel i molts més convidats.

Jean Todt va obrir l’acte amb el seu discurs de benvinguda. El president de la FIA va destacar la importància del Karting com a primer nivell de l’escala de l’automobilisme de competició, així com en la campanya de la FIA dedicada a la seguretat vial. Després va explicar el destacat paper que va tenir el karting als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires (Argentina) el passat mes d’octubre. Finalment, Todt va elogiar el treball de Kees van de Grint com a vicepresident des de 2010 i també va felicitar el secretari general de la CIK-FIA, Kay Oberheide, i tot el seu equip.

Els tres campions del món de Karting de 2018 van rebre els seus respectius trofeus mentre eren aplaudits pels convidats: Lorenzo Travisanutto en OK, Victor Bernier en OK-Junior i Patrik Hajek en KZ. També van ser reconeguts el campió d’Europa, el guanyador de la International Super Cup, els tres primers del FIA Academy Trophy i el campió de resistència de Karting de la FIA. Ksenia Pkoenix, per la seva banda, va rebre el premi a la millor actuació femenina al Karting Academy Trophy per part de la Comissió de dones de la FIA.

El trofeu al millor esdeveniment de la temporada del FIA Karting Championship se’l va endur el Limburg Karting de Bélgica, representat per Koen Lemmens, per l’alta qualitat en l’organització de la International Super Cup de Kz2, la final del FIA Karting Academy Trophy i del FIA Karting Historic Supercup al circuit belga de Horensbergdam, a Genk, el denominat “Home of the Champions”.

El fins ara vicepresident de la CIK-FIA, Kees van de Grint, va rebre un reconeixement ‘en honor a la seva llarga i excepcional contribució al karting” pels seus vuit anys de treball.

Els convidats també van escollir mitjançant els seus vots el guanyador del concurs fotogràfic de la temporada 2018. El fotògraf francès Philippe Kalmès, de la agencia informes KSP, va guanyar el trofeu a la millor fotografia de l’any del karting.

La cerimònia va acabar amb la projecció de vídeos dels millors moments de la temporada. Els convidats van rebre el tradicional “Best of” per part de la CIK-FIA, un magnífic llibre de col·leccionista amb més de 145 pàgines amb fotografies de gran resolució recordant el més destacat de la temporada 2018 amb text i imatges.