Toyota Gazoo Racing ha guanyat la cinquena ronda del Campionat del Món de Resistència de la FIA, les Rolex 6 Hores de São Paulo, després que el fabricant japonès aconseguís el seu millor resultat de la temporada fins ara amb dues posicions entre els quatre primers.

En el primer retorn del WEC a Brasil en més d’una dècada, el Toyota Gazoo Racing GR010 Hybrid Hypercar No. 8, conduït per Sebastien Buemi, Brendon Hartley i Ryo Hirakawa, va obtenir la victòria general a Interlagos, un esdeveniment al qual van assistir 73.205 fans durant el cap de setmana. També va marcar el primer podi de l’any per al cotxe No. 8.

El trio guanyador va aprofitar un problema amb el sensor de pressió de combustible del cotxe germà No. 7 de Toyota, conduït per Mike Conway, Kamui Kobayashi i Nyck de Vries. Aquest problema a mitja cursa va costar a l’equip tres minuts als boxes, deixant el No. 7 a la part del darrere del camp de Hypercar, però l’equip va fer una feina estel·lar recuperant temps per finalment acabar quart.

Porsche Penske Motorsport va tenir un altre cap de setmana fort després d’assegurar un doble podi amb la seva parella de Hypercars Porsche 963. El cotxe No. 6 va patir una punxada a la primera hora, però Laurens Vanthoor, Kevin Estre i Andre Lotterer van fer una cursa magnífica per acabar a 1m08s darrere dels guanyadors de la cursa, Toyota, i emportar-se el segon lloc.

Completant el podi hi havia el Hypercar Porsche Penske 963 No. 5 de Michael Christensen, Matt Campbell i Frederic Makowiecki. El trio probablement hauria acabat en P2 si no fos per un canvi a la part posterior del 963 a mitja cursa. El doble podi de Porsche Penske veu la marca alemanya continuar el seu lideratge al Campionat del Món de Resistència de Fabricants de Hypercar de la FIA amb un total de 126 punts, mentre que Toyota (122 punts) es posa davant de Ferrari (109 punts).

El Ferrari AF Corse No. 51, conduït per James Calado, Antonio Giovinazzi i Alessandro Pier Guidi, va completar els cinc primers, amb el Hypercar 499P superat a l’últim moment per Kamui Kobayashi, qui va realitzar un espectacular avançament a les últimes voltes de la cursa per acabar 3.824s davant del Cavallino Rampante.

Sisè a la classificació general va ser el Hypercar Ferrari 499P guanyador de Le Mans, conduït per Antonio Fuoco, Miguel Molina i Nicklas Nielsen. En setè lloc va acabar l’equip No. 38 de Hertz Team JOTA, conduït per Jenson Button, Phil Hanson i Oliver Rasmussen, que van rebre una penalització de parada i sortida per una infracció tècnica a l’última hora de la cursa, la qual cosa els va deixar fora de la quarta posició.

Peugeot TotalEnergies va tenir un cap de setmana encoratjador després que el revisat Peugeot 9X8 No. 93, conduït per Mikkel Jensen, Nico Mueller i Jean-Eric Vergne, tingués una cursa neta i aconseguís la vuitena posició. Novè a la classificació general va ser el BMW M Hybrid V8 de l’equip No. 15 de BMW M Team WRT, mentre que completant els deu primers i reclamant el punt final a la classificació de Hypercar va estar l’Alpine A424 No. 36.

D’altra banda, Cadillac Racing va tenir un cap de setmana difícil ja que el V-Series R No. 2 va acabar en la posició 13 a causa de problemes de frens, mentre que Lamborghini Iron Lynx va acabar la cursa en la posició 17, amb l’SC63 afectat per una punxada i una parada a boxes addicional. Finalment, Isotta Fraschini i el Tipo 6-C es van retirar de la cursa a causa de problemes de motor.

A la Copa del Món de Hypercar de la FIA per a Equips, Hertz Team JOTA es va emportar el primer i tercer lloc, mentre que Proton va reclamar el segon.

La temporada del FIA WEC farà ara una breu pausa d’estiu abans que el campionat torni als Estats Units per a la sisena ronda de la temporada, el Lone Star Le Mans al Circuit de les Amèriques a Austin, Texas (30 d’agost – 1 de setembre.