Finn Zulauf i Josef Knopp van guanyar la cursa del diumenge per a Porsche al Norisring. La segona posició va ser per als seus companys de marca, Birch i Berndt. Max Kronberg va aconseguir una altra victòria a la categoria Trophy.

La cursa del diumenge de l’ADAC GT4 Germany al Norisring va ser emocionant fins a l’últim segon. En un duel espectacular per la victòria, el duo del Porsche 718 Cayman GT4, Finn Zulauf (19 anys, Königstein im Taunus) i Josef Knopp (20 anys, CZE, tots dos AVIA W&S Motorsport), van aconseguir la primera victòria de la temporada per al fabricant de Zuffenhausen. Els companys de marca Simon Birch (17 anys, DNK) i Denny Berndt (19 anys, Berlín, tots dos Razoon – more than Racing) van acabar en segon lloc, celebrant el seu primer podi conjunt a la sèrie ADAC. Per tercera vegada consecutiva el 2024, Max Kronberg (37 anys, Singapur) i Hendrik Still (36 anys, Kempenich, tots dos AVIA W&S Motorsport) van acabar en tercer lloc. Kronberg també va guanyar la victòria a la categoria Trophy.

Finn Zulauf va començar la cursa des de la pole position i va mantenir el lideratge en la primera part de la cursa. Darrere del ràpid pilot de Hessen, el seu company d’equip Still va assegurar la segona posició. Berndt, company de marca, va començar des de la quarta posició però ràpidament va pujar a la tercera posició a la primera volta. Aquesta disposició es va mantenir fins als canvis de pilot a mitja cursa.

L’equip de Razoon – more than Racing va fer un excel·lent servei a boxes, permetent a Berndt sortir del carrer de boxes en segona posició. El pilot danès va pressionar immediatament el líder Knopp, qui havia agafat el relleu de Zulauf. Aquest duo va dominar la segona meitat de la cursa. Ambdós Porsches van rodar junts pel estret circuit de 2,162 quilòmetres del Norisring a Nuremberg. Birch va intentar diverses vegades avançar, creant un emocionant duel de tres cotxes al final de la cursa. No obstant això, la disposició en cap es va mantenir fins a la caiguda de la bandera de quadres. Zulauf/Knopp també van guanyar la classificació Junior.

En quart lloc van arribar Ferdinand Winter (20 anys, Grafenrheinfeld) i Ivan Ekelchik (27 anys, tots dos Wimmer Werk Motorsport) amb un altre Porsche 718 Cayman GT4, seguits pels seus companys de marca Tano Neumann (49 anys, BGR) i Alon Gabbay (20 anys, ISR, tots dos AVIA W&S Motorsport), que van partir des de la tercera posició. En sisè lloc va arribar un altre Porsche 718 Cayman GT4 de Diego Stifter (20 anys, ITA) i Maxi Tarillion (19 anys, AUT, tots dos Razoon – more than Racing).

El millor Mercedes-AMG GT4 va ser el cotxe d’Alex Connor (20 anys, GBR) i Jan Philipp Springob (23 anys, Olpe, tots dos CV Performance Group), que van acabar setens. Els guanyadors del dia anterior, Michael Schrey (41 anys, Wallenhorst) i Gabriele Piana (37 anys, ITA, tots dos Hofor Racing by Bonk Motorsport), van finalitzar vuitens en un BMW M4 GT4 i lideren la classificació de manera convincent cap al proper cap de setmana de curses a mitjan agost al Nürburgring.

En novè lloc van arribar William Tregurtha (24 anys, GBR) i Emil Gjerdrum (17 anys, NOR, tots dos CV Performance Group) en un altre Mercedes-AMG. Completant el top deu hi van ser Tim Reiter (25 anys, Stuttgart) i Leon Wassertheurer (22 anys, Ulm, tots dos Hofor Racing by Bonk Motorsport) en un BMW.

D’altra banda, Enzo Joulié (20/AND) i Marc de Fulgencio (24/ESP, tots dos BWT Mücke Motorsport) en un altre Mercedes-AMG GT4, que van partir des d’una bona setena posició aconseguida en classificació, no van poder acabar la cursa, suposant el primer abandonament de la mateixa.

Copyright: Arnau Vinyals – FormulaRapida
Copyright: Arnau Vinyals – FormulaRapida

Finn Zulauf – Guanyador per a AVIA W&S Motorsport
“Finalment, la nostra primera victòria de la temporada a l’ADAC GT4 Germany era molt esperada. Josef va fer una feina increïble a la segona meitat de la cursa i va mantenir la calma malgrat la forta pressió. Moltes gràcies també a l’equip per proporcionar-nos un gran cotxe.”

Josef Knopp – Guanyador per a AVIA W&S Motorsport, Porsche
“Per a mi personalment, aquesta és la meva primera victòria a l’ADAC GT4 Germany. No puc descriure com de bé em sento. Vam tenir un ritme fort a la cursa. No obstant això, vaig haver de treballar durant el meu torn per mantenir-me al capdavant. Al final, vaig pressionar Simon perquè cometés un error darrere meu. Això em va donar una mica de tranquil·litat.”

Denny Berndt – Segon lloc per a Razoon – more than Racing, Porsche
“Estic molt content amb el podi. La meva sortida va ser molt bona i va sortir com estava planejat. Després vaig poder mantenir-me a prop dels líders. També la parada a boxes va ser genial, ja que vam poder guanyar una posició. Va ser un esforç d’equip impressionant.”

Simon Birch – Segon lloc per a Razoon – more than Racing, Porsche
“L’ADAC GT4 Germany és una sèrie extremadament competitiva, així que estic molt content amb el podi. Segurament no serà el nostre últim podi aquí. Mai abans havia corregut en un circuit urbà. El Norisring és una pista notable i molt divertida. La batalla amb Josef va ser genial i molt renyida, encara que lamentablement no va acabar a favor nostre.”

Max Kronberg – Tercer lloc per a AVIA W&S Motorsport, Porsche
“No esperava poder aconseguir el nostre tercer podi consecutiu al tercer cap de setmana de curses. Hendrik va fer una feina excel·lent en la classificació i em va lliurar el cotxe en una posició prometedora. Al final vaig poder acostar-me novament als líders, però no vaig trobar la manera de passar. Malgrat tot, el tercer lloc és un resultat magnífic per a nosaltres.”

Hendrik Still – Tercer lloc per a AVIA W&S Motorsport
“Casi sembla un ritual de diumenge per a nosaltres – en comptes d’anar a l’església, pugem al podi cada diumenge (riures). Max i tot l’equip van oferir una actuació fantàstica. Va ser excepcional. La meva cursa va ser gairebé com en un guió i exactament com ho havíem planejat. És una llàstima que perdéssim el segon lloc durant la parada a boxes. Segurament analitzarem més detalladament si va ser per la meva volta d’entrada o la volta de sortida de Max.”

Jornada del dissabte:

La parella de pilots de Hofor Racing by Bonk Motorsport es converteix així en el campió de meitat de temporada. Tres duos de BMW M4 al podi del Norisring. Max Kronberg guanya la classificació de la Trophy.

El podi en la cursa del dissabte de l’ADAC GT4 Germany al Norisring © Foto: ADAC
Cel blau, la típica calor, tribunes plenes i molta acció a la pista. El debut de l’ADAC GT4 Germany al Norisring va complir totes les expectatives previs. Al final de la cursa d’aproximadament una hora al circuit urbà de Nuremberg, Michael Schrey (41/Wallenhorst) i Gabriele Piana (37/ITA, tots dos Hofor Racing by Bonk Motorsport) es van endur la victòria. Va ser la quarta victòria en cinc curses de la temporada per al duo del BMW M4 GT4. Schrey/Piana es van coronar així com els campions de meitat de temporada no oficials de la temporada 2024. Els companys d’equip Leyton Fourie (18/ZAF) i Max Rosam (19/Taunusstein, tots dos FK Performance Motorsport) es van quedar amb el segon lloc. Tim Reiter (25/Stuttgart) i Leon Wassertheurer (22/Ulm) van completar un sòlid resultat per a Hofor Racing by Bonk Motorsport amb el tercer lloc.

Piana va començar la cursa des de la pole position. Amb autoritat, va convertir aquesta bona posició inicial en el lideratge directament. Amb voltes ràpides, l’italià va aconseguir distanciar-se de la resta del camp i va construir una avantatge d’aproximadament 14 segons abans de la meitat de la cursa. Mentre tant, darrere seu, la batalla va ser intensa. Especialment dos pilots més de BMW van mostrar un rendiment sòlid en la primera part de la cursa. Fourie va portar el seu M4 GT4 des de la novena posició de sortida fins a la segona posició amb emocionants maniobres d’avançament. També va destacar Tim Reiter, qui va avançar des de la onzena posició fins a la quarta posició amb visió i determinació.

La fase de parades a boxes no va alterar les posicions en les dues primeres posicions. Schrey va agafar el volant de Piana i va mantenir el lideratge de manera sòlida. Max Rosam, que va relevat Fourie, va ocupar la segona posició. Gràcies a una parada a boxes perfectament cronometrada per part de l’equip de Hofor Racing by Bonk Motorsport, el company de Reiter, Leon Wassertheurer, va començar la segona meitat de la cursa en tercer lloc. Els dos joves alemanys, Rosam i Wassertheurer, van delenitar els espectadors amb acció emocionant durant la resta de la cursa. Wassertheurer va intentar diverses vegades avançar al seu company de marca, però Rosam va defensar la seva posició de manera justa i la classificació es va mantenir fins al final de la cursa. Fourie/Rosam també van guanyar la categoria Junior.

Darrere dels tres BMW al podi, Max Kronberg (37/Singapur) i Hendrik Still (36/Kempenich, tots dos AVIA W&S Motorsport) van acabar en quart lloc amb el Porsche 718 Cayman GT4. Amb això, Kronberg va celebrar un altre triomf a la classificació de la Trophy. El cinquè lloc va ser pels companys de marca Ferdinand Winter (20/Grafenrheinfeld) i Ivan Ekelchik (27, tots dos Wimmer Werk Motorsport) amb el Mercedes-AMG GT4, seguits pel duo Enzo Joulié (20/AND) i Marc de Fulgencio (24/ESP, tots dos BWT Mücke Motorsport) en un altre Mercedes-AMG GT4, que van guanyar la cursa del diumenge al Lausitzring.

El setè lloc va ser per Alex Connor (20/GBR) i Jan Philipp Springob (23/Olpe, tots dos CV Performance Group) en un altre Mercedes-AMG, seguits pels pilots de BMW Joseph Warhurst (18/GBR) i Tom Edgar (19/GBR, tots dos FK Performance Motorsport), així com Mattis Pluschkell (19/Elmenhorst-Lichtenhagen) i Luca Bosco (20/ITA, tots dos BWT Mücke Motorsport), també amb Mercedes-AMG. Van completar el Top deu Mohan Ritson (21/GBR) i Gianni van de Craats (18/NLD, tots dos FK Performance Motorsport) en BMW.

Gabriele Piana – Guanyador per a Hofor Racing by Bonk Motorsport
“No podria haver sortit millor. De fet, estic una mica sorprès. No esperava que tinguéssim tanta avantatge sobre els altres. Així que vaig poder començar a gestionar els pneumàtics des de bon començament. Avui va fer prou calor, cosa que va ser un problema especialment per als Porsche. Estic satisfet: volta ràpida, pole position i victòria. Què més es pot demanar?

Michael Schrey – Guanyador per a Hofor Racing by Bonk Motorsport
“La cursa va ser perfecta per a nosaltres avui. Després que Gabi mantingués el lideratge a la corba un, va poder ampliar l’avantatge gradualment a la primera meitat de la cursa. Només vaig haver d’administrar l’avantatge en el meu torn. Va ser relativament fàcil, especialment perquè els cotxes darrere estaven lluitant entre ells. La meva primera victòria al Norisring va ser fa 19 anys. Tornar a estar a dalt és genial.”

Leyton Fourie – Segon lloc per a FK Performance Motorsport
“Ens calia aquest podi per seguir lluitant pels primers llocs al campionat. L’equip va fer una gran feina. Vam fer alguns canvis al cotxe durant la nit i van funcionar. La meva sortida va ser excel·lent. Vaig poder guanyar dues posicions immediatament i després avançar en el camp.”

Max Rosam – Segon lloc per a FK Performance Motorsport
“És la nostra segona vegada al segon lloc aquest any. Necessitem aquesta consistència per tenir l’oportunitat de lluitar pel títol. Leyton va portar el cotxe cap endavant i després només vaig haver de mantenir la posició. Al final va ser bastant difícil, ja que l’altre BMW estava exercint molta pressió.”

 

Resultats de l’ADAC GT4 Germany al Norisring