Toro Rosso es trobava fent un filming day al circuit de Misano Marco Simoncelli quan una foto del seu STR-13 ha acabat, d’alguna manera, a les xarxes socials.

A primera vista, el cotxe era molt semblant al de 2017 pel que fa a colors. Evidentment, l’aleta de tauró no està present i destaca la presència de l’halo, el nou dispositiu de seguretat implementat per la FIA.

Arran d’aquesta filtració, l’equip de Faenza, la presentació del qual estava prevista per al 26 de febrer, ha decidit mostrar, de manera pública i oficial i mitjançant les seves xarxes socials, imatges del STR-13 amb el que Pierre Gasly i Brendon Hartley disputaran la temporada 2018.

L’equip italià també ha publicat un breu vídeo a les seves xarxes en què s’escoltava el so del nou monoplaça, ara motoritzat per Honda, propulsor que tants maldecaps va donar a l’equip McLaren durant les últimes tres temporades.

Ja amb la fotografia oficial, es confirma que a nivell decoratiu l’equip ha decidit mantenir el patró cromàtic de la passada temporada. A nivell tècnic tampoc es veuen grans canvis, i és el segon cotxe en el qual s’aprecien elements aerodinàmics en l’halo.

Malgrat que ja es coneix el nou monoplaça, l’equip no s’ha pronunciat respecte a la presentació oficial prevista pel 26 de febrer, per la qual cosa s’espera que l’equip hagi mantingut la decisió de presentar físicament el vehicle al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La pretemporada 2018 de Formula 1 donarà començament precisament el dia en què Toro Rosso tenia previst, el dilluns 26 de febrer. Allà, l’equip liderat per Franz Tost donarà els seus primers quilòmetres oficials (avui estaven realitzant un filming day, amb Hartley al volant) amb el propulsor Honda. La temporada començarà amb el GP d’Austràlia el 25 de març.