Era possiblement el secret pitjor guardat del Paddock de MotoGP en anys, però avui, per a sorpresa de ningú, s’ha oficialitzat. El malaisi Hafizh Syahrin es converteix en pilot oficial de MotoGP per reemplaçar un Jonas Folger que no disputarà la temporada a causa de problemes físics.

Després d’aquest anunci, el cap de l’equip, Hervé Poncharal, va reconèixer tenir-ho difícil per trobar un reemplaçament prou interessant, atès que molts pilots tenien contracte amb altres equips.

En la primera setmana de tests a Sepang, l’elegit per portar la Yamaha de l’alemany va ser Yonny Hernández, pilot que ja té experiència a MotoGP. No obstant això, el colombià ja té contracte per disputar el mundial de SBK amb una Kawasaki privada i no tenia intenció de cobrir la vacant deixada per l’alemany.

Va ser durant les setmanes prèvies al test de Buriram quan es va desvetllar la identitat del més probable candidat. Hafizh Syahrin no correria a Moto2 i seria reemplaçat al SIC Racing Team pel seu compatriota Zulfahmi Khairuddin. El malaisi, a més, disputaria el test a Tailàndia amb l’equip.

Semblava, per tant, completament obvi que Syahrin disputaria la temporada 2018 a la moto de Folger, però l’equip ha esperat a avaluar el seu rendiment als tests per anunciar-ho oficialment.

“Estic encantat de rebre aquesta notícia”, afirmava el malaisi. “Després de tres interessants dies de test a Buriram en què vaig aprendre molt, vull agrair a l’equip, especialment a Nico i Maxime, però també a Johann i a Laurent pels seus consells. He après a controlar una MotoGP en poc temps, una cosa que és increïble per a mi. Intentaré donar el millor de mi i donar tot el que tinc aquest any. Vull agrair a Hervé, a Yamaha, a Monster i a tot el Tech3 per creure en mi. Estic desitjant tornar a rodar a Qatar!”.

Syahrin va ser desè en la passada temporada de Moto 2 amb dos podis. Tot i ser la seva primera temporada a la categoria reina, és probablement un dels pilots de la graella que més destaca en les carreres sobre mullat, i pot aconseguir grans resultats quan plogui.

La temporada 2018 de MotoGP arrencarà el 18 de març a Losail, amb el ja clàssic GP nocturn de Qatar com a cita inaugural.