Després d’estar sentint forts rumors des de dijous passat, avui s’ha confirmat el retorn del Gran Premi de França en 2018 al circuit de Paul Ricard, a Le Castellet.


 

Des de 1950, el Gran Premi de França gairebé sempre ha estat organitzat fins 2008, la seva última edició, a Magny-Cours. Des de llavors, els rumors sobre el circuit de Le Castellet, que ja va acollir el Gran Premi entre 1971 i 1990, mai es van apagar.

Va ser durant una conferència de premsa organitzada avui per Christian Estrosi, president de la regió de PACA, que el Gran Premi de França tornaria al calendari de F1 amb el circuit de propietat de Bernie Ecclestone.

“Avui, puc anunciar de forma clara, ferma i definitiva el retorn del Gran Premi de França de la Fórmula per a l’estiu de 2018, a la Província dels Alps-Costa Blava, al circuit de Paul Ricard.”

Malgrat que l’interès creix cada vegada més, el circuit de Paul Ricard segueix sent criticat per la falta d’infraestructures, ja que podria ser un problema real per a l’organització del Gran Premi. De fet, l’accés a la pista és bastant difícil i la sala de premsa ja es va quedar massa petita per al pròleg del WEC.

“El circuit de Paul Ricard va ser un dels que més inversions van tenir en els últims anys. Des de 2002, 80 milions d’euros han estat invertits pels accionistes. […] Els costos d’allotjament de la F1 s’han estimat en 30 milions d’euros, però el guany hauria de ser d’uns 65 milions d’euros.”

Els actuals pilots francesos de F1, Romain Grosjean i Esteban Ocon, ja van mostrar la seva satisfacció a les xarxes socials. L’acord entre Le Castellet i la F1 és de cinc anys. El Gran Premi ha de tenir lloc a finals d’agost, entre Spa i Monza, i s’introdueix en el calendari en substitució del Gran Premi de Malàisia.