Jorge Lorenzo ha quedat impressionat amb la feina d’Honda en els dos tests de Moto GP que s’han fet fins ara i està molt content amb la moto que pilotarà aquesta temporada, segons ha explicat en la primera entrevista amb els seus nous colors.

Amb l’inici de l’any 2019, Lorenzo ja és oficialment pilot d’Honda i comença una nova etapa en la seva carrera després de dos anys irregulars a Ducati. Després d’abandonar Yamaha, Lorenzo va tenir molts problemes per ser competitiu amb la marca italiana i només en alguns trams d’aquesta última temporada va poder lluitar per les victòries.

Per a Lorenzo això era insuficient i a meitat de temporada va anunciar que marxava a Honda per incorporar-se a un equip fins ara totalment dedicat a Marc Márquez. Serà la primera vegada que els dos pilots espanyols compartiran equip a la categoria reina i aquesta situació està despertant molta expectació al llarg de la pretemporada.

Tot i que encara tenia contracte amb Ducati, Lorenzo va aconseguir permís per a poder provar la Honda en els dos test de post-temporada que es van realitzar als circuits de València i Jerez, respectivament. El mallorquí va experimentar les primeres sensacions amb la moto japonesa però no va poder fer declaracions per motius contractuals.

Amb el canvi d’any, Lorenzo ja és pilot d’Honda a tots els efectes i ja ha pogut explicar com s’està adaptant a la Honda. El triple campió de MotoGP se sent molt còmode amb la seva nova motocicleta que, segons ell, s’adapta millor a la seva posició i estil de pilotatge. Es tracta d’una moto més petita de la qual pensa que podrà treure tot el seu potencial.

Venia d’una moto completament diferent, més gran i alta. L’Honda, quant a dimensions, em venia millor. És una moto més compacta, més petita i baixa, amb la qual arribo millor a terra. Em vaig sentir una mica més segur a l’hora d’entrar a les corbes, perquè com més prop de terra estàs, més confiança tens. La primera impressió va ser positiva” va explicar Lorenzo en l’entrevista amb els mitjans oficials de l’equip Repsol Honda.

El balear ha quedat especialment impressionat amb l’atenció que li està donant el seu nou equip tècnic. “Una de les coses que més em va impressionar va ser aquesta capacitat de reacció que té l’equip Repsol Honda en donar-te el que demanes. Honda va prendre nota de totes les meves indicacions i en pocs dies ho van tenir tot preparat” deia entusiasmat.

La relació amb Marc Márquez dins i fora del box serà un dels grans punts d’atenció de la temporada. En aquest sentit, Lorenzo és optimista. “Tots els pilots tenim els nostres punts forts i febles. Marc també els té. Jo intentaré aprendre de les seves fortaleses com ell també suposo que intentarà aprendre de les meves. D’aquesta manera ens ajudarem l’un a l’altre; jo voldré batre i el voldrà batre’m a mi, i això sempre fa créixer el nivell de l’equip i ajuda a aportar nous aspectes tècnics a la moto” va dir.

Lorenzo va comparar el seu fitxatge per Honda amb el què suposaria per a un futbolista fitxar pel FC Barcelona o el Reial Madrid. “Si parlem del Repsol Honda, possiblement sigui l’equip que té més victòries i campionats. Per comparar-ho a un equip de futbol, com un Barça o Reial Madrid. No hi ha un equip amb més títols i més importància a nivell mundial que aquest”, va declarar.