Comencem el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional.

50 – Juan Carlos Hernández

Aquest 2018 en Juan Carlos Hernández ens ha mostrat que té el que necessita qualsevol pilot de competició en aquest món, regularitat. El pilot de FA Kart ha mostrat una gran millora durant les sessions de classificació, tot i que li ha faltat una mica més de gestió de cursa.

A més a més les dues curses que ha disputat fora d’Espanya, a Castelleto di Branduzzo per la IAME Euro Series i la IAME International Final a Le Mans, li han servit per progressar molt més com a pilot.

49 – Vicente Márquez

En el seu primer any a KZ, Vicente Márquez ha estat dels pocs que ha amb un xassís OTK ha pogut plantar cara als tot poderosos CRG’s.

El pilot de Uno Matricula K-Team ha finalitzat en setena posició en el campionat de KZ on sempre s’ha mostrat regular, tot i els problemes que pogués tenir durant l’última ronda a Chiva competint amb el xassís Kart Republic.

48 -Ayrton Fontecha

El pilot català de l’equip MDC ha tingut un 2018 ple de curses i amb un nivell de rendiment que ha estat una autèntica muntanya russa. Un exemple n’és la seva no classificació per les finals a Chiva I, però d’altra banda guanyar a Zuera en una última volta molt agressiva.

A partir d’aquell moment ha estat un habitual en la lluita pel podi a Espanya. A Europa ha estat un any molt dur on Ayrton ha pogut aprendre molt en el seu primer any d’OK, una experiència que definitivament serà de gran ajut per a la temporada 2019, on probablement sortirà més amunt en aquest rànquing.

47 – Hugo Belda

Una temporada molt prometedora on el pilot de FA Kart ha demostrat que pot lluitar per victòries, però li falta una mica més de regularitat. Tothom esperava una mica més d’aquest pilot després d’aconseguir finalitzar en el top10 l’any passat a Junior.

Esperem que la temporada 2019 sigui aquella en que Hugo Belda estarà tot l’any lluitant pels 5 primers.

46 – Bruno Del Pino

Famós per la seva agressivitat al volant, Bruno del Pino que ha competit enguany a la categoria cadet amb Uno Matricula K-Team ha demostrat que és capaç del millor i del pitjor.

És un pilot amb el talent per lluitar per un campionat però que encara li falta una mica de fredor en certes situacions de cursa.

Setè enguany al CEK juntament amb varies curses a les WSK on sempre ha estat a les pre-finals, Bruno del Pino saltarà el 2019 a Junior com un pilot a tenir en compte.

45 – Jan Peral

Jan Peral ha demostrat ser un dels pilots capdavanters aquesta temporada a la categoria Aleví però que malauradament, no ha pogut materialitzar el seu rendiment amb victòries, tot i que si amb podis com van ser els de Campillos, el seu millor cap de setmana del any.

Li falta millorar en la lectura de les curses per poder-lo veure en el top5 d’un campionat com el del CEK on enguany ha estat setè.

44 – Enrico Prosperi

El campió de KZ2 d’Espanya del 2017 enguany no ha pogut revalidar el títol amb l’equip M2. Tot i això el balear va arribar amb opcions a l’última ronda del campionat.

L’any de Prosperi es resumeix amb la dada de 0 podis, una dada realment demolidora per qui defensava el títol que pel 2019 farà un canvi d’aires, deixant M2 i CRG per incorporar-se al equip Praga España Motorsport.

43 – José Antonio Gómez

El pilot de l’equip DPK ha finalitzat sisè en el campionat d’Espanya on ha aconseguit un podi a la primera cursa de Campillos. Ha estat un any dur, complicat però sense errors, tot i això, en cap moment ha tingut possibilitats de victòria reals enguany al CEK.

El seu rendiment a nivell europeu l’ha permès progressar i agafar un estil de pilotatge molt bo, que s’ha demostrat en el seu salt a Sènior a finals d’any a les WSK on sempre s’ha classificat per les pre-finals i en alguna ronda per la final inclòs.

42 – Nacho Tuñon

Després d’un inici d’any no gaire espectacular, Nacho Tuñon ha estat un dels pilots més forts i competitius en la darrera part del any aconseguint 4 podis consecutius al CEK en la categoria de Cadet.

Les poques curses que ha pogut fer a Europa l’han servit per progressar i molt. 2019,  un nou repte a la categoria júnior.

41 – Luis Fernández

El nivell competitiu de Luis Fernández ha estat excel·lent. El pilot aleví, ha estat molt constant aquesta temporada en posicions capdavanteres tot i la mala actuació de Chiva I.

Sisè lloc en el campionat d’Espanya, Fernández pot presumir dels seus dos podis a Zuera i a Campillos.