Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 40 i 31.

40 – Eric Alanis

El pilot català ha mostrat talent durant tota la campanya 2018 a la categoria junior, el seu primer any en aquesta. Tot i això mai ha estat en la lluita pel podi, fet que el deixa en onzena posició al campionat d’Espanya

Les competicions fora d’Espanya li han anat bé per preparar un 2019 on segur estarà lluitant pel top10 en el campionat.

Les seves actuacions a la IAME Euro Series han estat molt bones per ser Junior de primer any, juntament amb la seva participació a la IAME International Series a Le Mans on es va classificar per la Final C entre els 119 participants.

39 – Lisard Santos

La temporada 2017 Lisard Santos ja va mostrar el seu potencial a la categoria KZ2, i enguany amb l’equip NM Racing i xassís CRG ha estat un dels pilots referencia de la categoria.

Cinquè en el campionat amb un rendiment espectacular a Zuera on va aconseguir el seu únic triomf de la temporada.

La propera campanya Lisard ho tindrà complicat per mantenir aquest lloc, ja que la categoria KZ2 comptarà amb pilots de renom.

38 – Rubén Sabater

El pilot de Kids to win ha mostrat ser un pilot molt dur de rosegar. Constant durant tota la temporada a la categoria sènior amb un company d’equip que lluitava pel títol, Sabater ha estat igualment regular per acabar cinquè en el campionat.

La seva explosió de talent a l’última ronda amb la segona posició i la quarta, completant el seu millor cap de setmana.

Això sí, de cara 2019 Sabater ha de millorar en classificació i classificatòries.

37 – Hugo López de Miguel

Hugo López de Miguel ha estat el gran tapat sense cap mena de dubte de la categoria júnior aquesta campanya 2018 al campionat d’Espanya.

Tot l’any lluitant per el subcampionat una última cursa 2 a Chiva i un mal cap de setmana a Campillos el va deixar sense aquest premi. I tot i aquesta implacable i silenciosa constància al top5, López de Miguel només ha aconseguit un podi.

Pel 2019 sense cap mena de dubte serà un pilot a tenir en compte.

36 – Dario Djodeyre

Un any de més a menys per Dario Djodeyre Ruiz, amb un inici d’any realment molt complicat a Chiva, pocs haguessin pensat que aquest pilot finalitzaria cinquè en el campionat d’Espanya a la categoria Cadet.

Però els seus dos podis a Campillos, juntament amb el de Chiva II i la constància que ha tingut durant la resta de l’any el fan mereixedor d’aquesta posició aconseguida amb molt esforç i treball.

35 – Aleix Soriano

El pilot català del equipo de Emilio Segura va ser la sensació de principis de temporada amb un rendiment espectacular tant a Chiva com a Zuera, liderant el campionat en aquestes rondes i acumulant una victòria i dos podis.

Però el seu rendiment es va desinflar a partir de Campillos, moment pel qual Soriano ha passat a ser un pilot que ha competit per la zona mitja de la taula.

Tot i això una cinquena posició en el campionat d’Espanya és un resultat molt meritori pel pilot aleví que amb el temps es podria convertir en aspirant real al campionat.

34 – Jon Tanko

Aquest pilot simplement trenca tots els esquemes o paradigmes que qualsevol de vostès puguin tenir sobre l’edat.

Tanko enguany de nou ha tornat a ser campió a la categoria Silver de KZ2 del campionat d’Espanya, però és que a més a més, ha estat quart de la general amb una victòria a Campillos i dos podis més a Chiva I i Recas.

33 – Iván Arias

Aquest pilot va iniciar l’any de forma espectacular a Chiva amb victòria a la primera cursa i podi en la segona. El gran ritme va seguir pel pilot cadet a Zuera amb dos podis però des de Campillos que el pilot de Birel ART no ha pogut fer més per pujar al podi.

Una quarta posició meritòria per un pilot que ha estat molt regular en el top5 i que l’experiència de final d’any a la WSK Final Cup amb l’equip AC Motorsport potser el permet ser el pilot referència la temporada vinent.

32 – Hugo Sánchez

Hugo Sánchez ha finalitzat quart en el campionat d’Espanya a la categoria d’Aleví gràcies als seus dos podis i a una constància perfecte entre els cinc primers llocs durant tot l’any.

Espectacularment, en l’última cursa de la temporada a Chiva ens va sorprendre a tots en les mànigues eliminatòries, i més encara en cursa on va lluitar per ambdues victòries que al final no van arribar.

Per la temporada 2019 si millora el seu treball “de grup” en pista, és a dir, aquells moments que veu que la resta és més ràpid, però tot i això no els deixa passar de cap manera, perdent més temps; si canviés la mentalitat per seguir el grup, segurament podríem veure a Hugo Sánchez lluitant pel sots campionat com a mínim.

31 – Adrián Benito

Un pilot que ha impressionat. Ell es dels pocs que ha pogut vèncer en un duel tu-a-tu al campió d’Espanya Lucas Fluxá, i això que és un rookie.

Adrián Benito és el pilot que en una paraula se’l podria definir com a treballador. Així han sigut totes dues victòries que ha assolit enguany, treballant. Ha hagut de fer un gran treball en carrera del qual haurà ajudat segurament el seu coach Ricky Ferrando.

Unes victòries de foto-finish i sempre contra Fluxá. Sembla que aquesta rivalitat en pista durarà anys.