La jove pilot de kàrting Belén García va provar per primera vegada un Formula 4 en un test realitzat al Circuit de Barcelona-Catalunya a mitjans d’aquest mes de desembre.

Després d’haver acabat aquesta temporada en desena posició a la classificació final del Campionat d’Espanya de Karting (CEK) de la categoria KZ2, l’equip Global Racing Service va oferir a Belén García la opció de realitzar un test privat amb un monoplaça de Formula 4 del 2018 al Circuit de Montmeló.

La pilot de l’Ametlla del Vallès va completar amb èxit la seva primera experiència amb un Formula 4 i va quedar molt satisfeta. Al principi li va costar, però poc a poc es va anar adaptant a les condicions de la pista i del cotxe i va acabar deixant molt bones sensacions tenint en compte que s’estrenava amb un monoplaça d’aquestes característiques.

Belén García en finalitzar el test va explicar les seves sensacions de la prova a FormulaRapida.net: “Al principi ha estat difícil…a la primera tanda la pista estava molt freda i a la mínima el cotxe s’anava del darrere. Va costa trobar confiança, però a la segona tanda ja amb una mica més de calor em vaig relaxar, tot començava a tenir més sentit. Vaig començar a girar, a frenar bé, a donar gas una mica més d’hora…”.

La frenada va ser un dels aspectes que més va treballar la pilot catalana al llarg de la jornada de test. “Vam estar treballant tot el dia en la frenada, en donar gas abans i al final vaig aconseguir millorar. L’equip em va ajudar moltíssim, estava tot perfecte, no va fallar res, em van recolzar molt i em van donar totes les eines per sentir-me còmoda”, deia García.

Després de córrer pràcticament tota la seva trajectòria en competicions de karting, Belén García va valorar la diferència que suposa pujar a un monoplaça: “És un altre concepte, hi ha molta part que es basa en tenir confiança amb el cotxe. Has de fer molta força perquè freni bé, i al començament si no tens la confiança, no saps on està el límit o quanta força has de fer. Al karting el límit és més fàcil de trobar”.

També vaig trobar molta diferència en el pas per corba. Amb el Formula 4 el que vaig notar és que sempre podia passar més ràpid del que pensava, fins i tot anant més ràpid tenia més grip, és anar una mica en contra del que et diu el cap. Va ser una sensació molt curiosa, boníssima i fan falta més voltes per acabar d’assimilar-ho”, afegia la vallesana.

En general, Belén García va quedar satisfeta per tot el que va viure durant la jornada, tot i que li va quedar una espina clavada. “Va ser una pena que a la última tanda que vam posar una roda casi nova apareguessin dues banderes vermelles. No vaig poder fer cap volta bona. Estic convençuda que podia fer un molt bon temps, sempre tenint en compte que era el primer dia”, explicava.