Tito Rabat ha confirmat que no competirà al GP de València, però participarà en els tests posteriors de MotoGP 2018 en el mateix circuit amb Reale Avintia Racing.

Rabat encara s’està recuperant de la triple fractura que va patir durant la sessió de FP4 del GP de Gran Bretanya a Silverstone. En el seu intent per aconseguir un retorn competitiu en les carreres, l’espanyol ha estat pilotant la Ducati Panigale V4 per provar la seva força.

No obstant això, Rabat sent que no podrà pujar a la Desmosedici GP17 durant la cursa final de MotoGP 2018 del proper cap de setmana a València i des de llavors ha decidit tornar només durant els dos dies (20 al 21 de novembre) al Circuit Ricardo Tormo.

Rabat pilotarà la GP18 en què els pilots de fàbrica han estat corrent aquest any. “He estat treballant dur durant més de dos mesos des que em vaig lesionar, la meva cama millora cada dia i he pogut provar amb la meva Panigale en un parell de circuits”, va dir.

“He vist que a la moto la cama no és un problema, però també he vist que encara no estic al 100%, per tant, seria molt perillós per a mi i per als altres pilots tornar a la carrera de València del proper cap de setmana. Creiem que és la millor decisió”.

“Però segur que ho faré en la prova dimarts amb la meva nova Ducati GP18. Veurem com em sento i després seguirem treballant per recuperar la meva cama i arribar al cim abans de la propera temporada. Aquesta és la cosa més important”.

El seu company d’equip, Xavier Simeon, ha estat pilotant la GP17 de Rabat des de Misano amb Christophe Ponsson i Jordi Torres compartint la GP16 de Simeon: el primer va fer la primera ronda a Misano mentre que el segon ha corregut des d’Aragó.

Torres, però, es va lesionar la mà a Malàisia, i és dubtosa la seva participació a la ronda de València. Per a 2019, Avintia és l’únic equip que ha completat la seva alineació amb Rabat, com a favorit, per continuar al costat del nou fitxatge Karel Abraham.