Kevin Magnussen, de Haas F1 Team, creu que ara serà difícil per a ells vèncer Renault pel quart lloc de la temporada 2018.

Els problemes de Racing Point Force India en la primera part de la temporada, no els permeten fer-se amb el quart lloc per tercera vegada consecutiva, el que permetrà a Renault i Haas lluitar per aquesta posició.

El fabricant francès va ocupar la quarta posició durant la major part de la temporada 2018 amb algunes actuacions consistents, mentre que l’equip nord-americà va tenir algunes desgràcies i, com a resultat, va perdre alguns punts.

Va intentar posar-se al dia a meitat de temporada i, de fet, va superar a Renault a la classificació a Monza, tot i estar amb els mateixos punts, però des de llavors Haas va anar de cap a caiguda.

Romain Grosjean va ser desqualificat i va perdre vuit valuosos punts. Haas va impugnar la decisió dels comissaris, però va ser confirmada pel Tribunal Internacional d’Apel·lacions de la FIA.

Juntament amb aquests punts perduts, l’equip va tenir algunes carreres difícils en la segona meitat de la temporada, mentre que Renault va sumar punts útils i té, actualment, un avantatge de 30 amb dues carreres per davant, cosa que Magnussen ha admès que serà difícil de superar.

En general, crec que ha estat un any bastant bo”, va dir als mitjans de comunicació al Brasil. “Hem demostrat que estem progressant amb l’equip, any rere any, i crec que el nostre objectiu hauria de ser mantenir-lo la temporada vinent”.

“Aquest any sembla que probablement acabarem cinquens el campionat de constructors a menys que tinguem els propers dos caps de setmana molt bons. Això ens deixa almenys un objectiu realista per al proper any, per donar un altre pas endavant.”

“Crec que aquest any hem tingut un cotxe molt ràpid. No sempre hem sumat els punts que hauríem de tenir per diferents raons, però lo bo d’això és que podem anar a la propera temporada i saber que podem fer-ho millor, perquè el rendiment hi és”.

El director de l’equip, Guenther Steiner, no estava massa content amb la decisió de Renault de protestar, però afegeix que ja no vol insistir més en això. Se sent afalagat que només en la seva tercera temporada, poden desafiar un equip de fàbrica d’aquesta manera.

Mentrestant, Magnussen no tenia respostes a la manca d’acompliment de Haas a Mèxic, on l’equip simplement no podia treballar els pneumàtics com molts altres equips. “Crec que entenem que probablement tingui a veure amb els pneumàtics, ja que no havíem canviat el cotxe”, va dir.

“Llavors, l’únic que realment pot ser un factor tan important són els pneumàtics i crec que a Mèxic tens aquests factors com que tens poca càrrega aerodinàmica causa de l’altitud i això té molts efectes secundaris en diferents coses, així que també refredes i maneges el cotxe en una finestra diferent allà.”

“Crec que el rendiment dels pneumàtics va ser una mica dolent, així que vam patir molt a Mèxic i va ser un cap de setmana per oblidar, definitivament, però al mateix temps, és clar, estem tractant d’aprendre d’això perquè l’any passat i l’anterior, l’equip també va tenir un mal cap de setmana a Mèxic, així que espero que el proper any puguem aprendre una mica més i arribar una mica més preparats, per tenir un gran cap de setmana”.