El pilot de l’equip Estrella Galicia Marc VDS, Thomas Luthi tornarà a la categoria de Moto2 a partir de la temporada que ve, després d’un any a MotoGP.

El pilot de 31 anys ha debutat aquesta temporada a MotoGP al equip Estrella Galicia 0.0 Marc VDS Honda juntament amb el seu company d’equip i rival la passada temporada a Moto2, Franco Morbidelli, formant un equip 100% de rookies. Tot i això, Thomas Luthi ha patit durant les deu rondes que portem de campionat.

El pilot suís és l’únic a la categoria, a part de Xavier Simeon qui ha aconseguit un punt en el que va de temporada. Morbidelli per la seva banda, ha aconseguit un total de 22 punts tot i perdre’s dues rondes, i a més a més és el segon millor rookie, just seguit per Hafizh Syahrin de l’equip Monster Yamaha Tech3.

Thomas Luthi competirà amb una Kalex després d’arribar a un acord per competir amb l’equip Dynavolt Intact GP per més d’una temporada. Allà tindrà de company d’equip a Marcel Schrotter, substituint així al català Xavi Vierge que sembla ser que s’incorporarà al equip Marc VDS de Moto2, on tindrà a Alex Márquez com a company d’equip.

“MotoGP és encara un somni fet realitat -però les circumstancies no han estat faàcils per mi durant els últims mesos” comentava Thomas Luthi. “Ara estic molt content que s’hagi obert una nova oportunitat per als darrers anys. Dynavolt Intact GP és un equip fort, segur i ben organitzat pel qual els bons resultats són possibles d’assolir.

“Tinc ganes d’iniciar aquest nou capítol amb el suport dels patrocinadors, els fans i la família, tinc ganes de donar-ho tot de nou a Moto2. El meu somni continua -i ara estic totalment concentrat en la meva segona meitat de campionat a MotoGP.”

La de 2019 serà la novena temporada de Thomas Luthi a Moto2, qui hi competia des dels inicis de la creació d’aquesta categoria on, ha aconseguit 11 victòries i 33 podis, acabant sub-campió en el campionat els anys 2016 i 2017.