El DTM ha tornat aquest cap de setmana a disputar curses al Regne Unit i ho ha fet en el sempre icònic circuit de Brands Hatch. Dissabte a la tarda es va disputar la primera de les dues curses programades en la qual Daniel Juncadella encarava la cursa des de la pole position després d’una gran sessió de classificació.

Després d’una sortida neta, en la qual l’el català de Mercedes perdia un parell de posicions en favor de Lucas Auer i René Rast, poc es trigaria en veure el primer incident en aquest traçat estret i sinuós. La víctima ha estat Loïc Duval que després de rebre un toc de Robin Frijns s’ha vist atrapat a la grava després de tocar amb un dels murs. Aquesta situació l’apriftava la gran majoria de pilots per entrar a boxes ja que hi havia banderes grogues a tota la pista per netejar la zona de l’accident. Un d’ells ha estat el mateix Rast.

Fins al moment, estava sent una cursa tremendament disputada en la qual Wherlein i Mortara eren els que més endarrerien la seva parada obligatòria a boxes per canviar pneumàtics i, un dels que sí s’havia aturat a boxes era Dani Juncadella que estava essent la sensació de la cursa, encara que això sí, molt pressionat pel brasiler de BMW, Augusto Farfus.

Després de les parades dels dos pilots de Mercedes, seria l’ex de Sauber qui aconseguiria fer el overcut, tot i que a la pista, l’italià li tornaria la maniobra gràcies a uns pneumàtics en condicions de temperatura més favorables. Això deixaria Juncadella com a líder de la cursa i Farfus per darrere d’ell, tots dos una mica distanciats del grup que liderava Lucas Auer.

A poc a poc, volta rere volta, Daniel Juncadella anava construint una diferència de temps respecte a Farfus per poder anar gestionant la cursa amb tranquil·litat mentre, per darrere, les baralles a la zona mitja estaven treient fum amb un decebedor Paul di Resta que després de les bones actuacions abans de l’aturada estiuenca veia com Gary Paffet li retallava una bona quantitat de punts i només un abandonament del britànic li serviria de consol.

Finalment, va ser Dani Juncadella qui després d’una gran cursa va aconseguir la primera victòria de la temporada seguit d’Augusto Farfus i Lucas Auer, però tota l’atenció estava pendent de la lluita de Philip Eng i Gary Paffet per la cinquena posició, que es va endur el pilot de BMW gràcies a una gran defensa.