El belga va eixamplar el seu avantatge respecte a Craig Breen fins als 22 segons, un marge que li pot valer mig Ral·li de Suècia


No era un dissabte fàcil, però Neuville ho va gestionar d’allò més bé. El pilot belga va sortir amb aire després de dos dies en què liderava la prova, però amb escassos segons de distància respecte als seus perseguidors. Hagfors, Vergasen, Karlstad i Torsby completaven un dissabte d’etapes molt complicades, en els quals es barrejava la neu amb trams de gel i grava. Suècia en estat pur.

Neuville va treure el martell a passejar des de la primera etapa en què va ampliar el seu avantatge fins als 14 segons. Se li va complicar l’etapa quan va cometre un petit error en creuar el cotxe, després de tocar una acumulació de gel a les vores de la pista. Va perdre uns segons que Mikkelsen, en aquell moment el seu rival més directe, tampoc va saber aprofitar ja que va protagonitzar la mateixa acció que Neuville, en el mateix lloc. Al noruec si li va sortir cara la virolla ja que va caure fins a la quarta posició, encara que poc després tornaria a escalar a la tercera plaça.

Exhibició de Neuville en Hagfors, amb una també molt bona actuació de Craig Breen. El de Citroën va mantenir un bon ritme i només un toc amb un banc de neu li va fer perdre temps. A més, es va imposar en la dotzena etapa, posant pressió en tot moment al primer espasa de Hyundai. Perquè a part de dominar el Ral·li de Suècia, Neuville està demostrant estar un passet per sobre del seu company d’equip, Mikkelsen.

Tänak també va voler fer ombra a Neuville, imposant-se en la quinzena etapa, on van tornar els duels per parelles, igual que en la jornada de dijous. Neuville amb 4 scratch segueix amb pas ferm a convertir-se en el tercer pilot no nòrdic a alçar-se amb el Ral·li de Suècia. A l’alçada d’Ogier i Loeb, paraules majors. `

Ho va tenir a punt de caramel l’any passat, però de manera inexplicable, va cedir tot el seu avantatge per lliurar en safata de plata, la victòria a Latvala. El finlandès no està fent la seva millor ral·li i roda setè a la general, a dos minuts de Neuville.

Neuville té per davant en la jornada de diumenge, tres etapes que sumen de manera conjunta 51,94km. Hauran de passar per partida doble pel tram de Likenäs i per acabar, el Ral·li de Suècia s’acomiada amb el Power Stage de Torsby, en què els cinc pilots més ràpids rebran punts extres. El pilot belga haurà de fugir del fantasma del passat i demostrar que l’error de l’any passat està oblidat.

Classificació després de la jornada de dissabte

  1. Thierry Neuville (BEL/Hyundai) 2h23’23”8
  2. Craig Breen (IRL/Citroen) a 22”7
  3. Andreas Mikkelsen (NOR/Hyundai) a 32”0
  4. Hayden Paddon (NZL/Hyundai) a 48”6
  5. Mads Ostberg (NOR/Citroen) a 56”8
  6. Esapekka Lappi (FIN/Toyota) a 1’05”8
  7. Jari-Matti Latvala (FIN/Toyota) a 2:03.3
  8. Teemu Suninen (FIN/Ford) a 2’20”5
  9. Ött Tänak (EST/Toyota) a 3’41”3
  10. Sébastien Ogier (FRA/Ford) a 4’24”9