L’actual pilot reserva i de proves de Williams F1 Racing, Robert Kubica, disputarà tres dies de tests al Ginetta LMP1 de l’equip Manor. El pilot polonès podria disputar la temporada completa amb l’equip si els resultats d’aquests tests són positius.


A finals de la temporada 2017, després d’haver disputat diversos tests de manera aparentment satisfactòria amb Renault i Williams, tot indicava que Robert Kubica podria tornar el 2018 a la Fórmula 1, després de set temporades fora de la categoria a causa de la greu lesió que va patir en un ral·li a principis de 2011. El seu retorn s’hagués produït en la formació de Grove.

Finalment, l’equip liderat per Claire Williams va decidir fitxar Sergey Sirotkin per reemplaçar el retirat Felipe Massa, quedant Kubica com a pilot de proves i reserva de l’equip.

Aquest paper no impedeix que el polonès pugui buscar un lloc on córrer en una altra categoria, i el polonès ha anunciat que disputarà tres dies de tests al circuit de Motorland Aragó amb l’equip Manor del WEC, que disputarà la supertemporada en la categoria LMP1 amb un Ginetta no híbrid. Kubica ja va córrer per Manor al GP de Macau de 2004, on va fer la Pole i va ser segon en cursa.

D’aconseguir bons resultats en aquests tres dies de tests (del 19 al 21 de febrer), Kubica podria ser fitxat per l’equip per disputar la temporada completa, que seria la primera per a ell en la categoria. Recordem que l’expilot de BMW Sauber i Renault a la F1 ja va ser anunciat com a pilot del WEC per ByKolles per a la temporada 2017, un acord que es va cancel·lar abans que comencés la temporada.

Si s’acaba unint a l’equip, seria el primer company de cotxe d’Oliver Rowland o de Charlie Robertson, que són els pilots actualment confirmats per a cada un dels dos cotxes de Manor. El canvi de data de les 6 Hores de Fuji li permetria disputar tota la temporada sense comprometre les seves obligacions amb Williams.