El jove finlandès Teemu Suninen arriba de forma semi completa al WRC després dels seus èxits a les categories precedents i disputarà fins a vuit proves com el tercer pilot dels vigents campions del M-Sport Ford.


Després de l’anunci que Bryan Bouffier disputaria tres ral·lis amb ells aquest 2018, el M-Sport Ford ha anunciat la seva gran aposta de futur per a aquesta present temporada: Teemu Suninen. El jove finlandès disputarà fins a vuit ral·lis durant aquest any, començant a Suècia amb els gelats i nevats camins de la prova sueca. També farà acte de presència en proves de terra com Mèxic, Portugal i Itàlia, a més del seu ral·li local a Finlàndia i les cites finals de Turquia, Gran Bretanya i Catalunya.

M-Sport ja li va donar l’oportunitat de participar en dues proves el 2017, on va demostrar un gran potencial amb una sisena posició a Polònia i un fenomenal quart lloc a Finlàndia, on va arribar a trobar-se en zona de podi i va guanyar fins a tres especials durant tota la prova.

Aquestes actuacions van ser vitals per a aquesta nova oportunitat de disputar gairebé tota una temporada del Mundial de Ral·lis després del subcampionat del WRC2 el 2016 i la tercera posició que va obtenir l’any passat. “Ens hem d’assegurar aprofitar al màxim aquesta oportunitat, i això és exactament el que vam planejar fer. Tinc moltes ganes de tornar al volant d’un World Rally Car i aprendre tant com pugui”, va comentar el finlandès respecte al nou repte que li ha arribat aquest 2018.

A més, a Montecarlo i Alemanya participarà amb un Fiesta R5 a la categoria de WRC2, per tal de sumar els màxims quilòmetres d’experiència durant aquest any, on com a rookie haurà de demostrar el seu talent per a un possible programa millor de cara a 2019. “El pla és començar aquests ral·lis en un estat mental relaxat. No hi ha pressió ni necessitat de centrar-nos en la nostra posició del campionat de pilots. Simplement ens ho prendrem ral·li a ral·li per aprofitar al màxim cada prova que fem”, ha conclòs Suninen.

D’altra banda, el cap del M-Sport Ford, Malcolm Wilson, va mostrar les seves grans esperances posades en el jove finlandès. “No es pot negar que Teemu és un jove pilot amb molt talent i un futur guanyador de ral·lis. Amb vuit ral·lis aquest any obtindrà l’experiència vital necessària per desenvolupar la seva carrera en aquest nivell i no em sorprendria en absolut si el veiéssim lluitant per un podi o dos”, va comentar en paraules recollides a WRC.com.