A falta de pocs dies per a l’estrena oficial de la Fórmula E, un últim pilot s’ha confirmat per a la graella de sortida del dissabte. Takuma Sato, expilot de Fórmula 1 i actual pilot de la IndyCar, es pujarà aquest cap de setmana a un dels monoplaces de Amlin Aguri, en substitució d’Antonio Félix Da Costa, qui es perdrà la cita xinesa en coincidir amb un dels esdeveniments del calendari del DTM.


Takuma Sato, actualment es competidor de la IndyCar Series després de disputar durant la dècada passada, diverses temporades a la Fórmula 1 amb BAR, Honda i Super Aguri. Als 37 anys d’edat, i amb una gran experiència en automobilisme, el pilot japonès podrà tenir una nova oportunitat en aquesta nova Fórmula E. Sato reemplaçarà aquest cap de setmana a Pequín al portuguès Antonio Félix da Costa, qui es perdrà la cita xinesa en coincidir amb un dels esdeveniments del calendari del DTM.

Així doncs el nipó es pujarà al Amlin Auguri com a company d’equip de la pilot, Katherine Legge, després de conèixer l’equip durant la pretemporada, en participar en un dels tests a Donington Park. Aquestes han estat les reflexions de Takuma Sato al respecte del seu pròxim debut a la Fórmula E:

“Estic desitjant fer història amb Amlin Aguri a la primera cursa la Fórmula E. Estic emocionat per unir-me a l’equip, sobretot per tornar a veure vells amics de Super Aguri i competir junts de nou. Donaré tot el que tinc per assegurar-me que fem el millor a Pequín. Els cotxes de curses elèctrics són una mica fascinant i portaran a l’automobilisme de competició en una nova direcció. Estic emocionat de ser part d’això en les seves primeres etapes”.

D’altra banda, el cap executiu de l’equip Amlin Aguri, Aguri Suzuki, ha volgut donar de nou la benvinguda al que ja va ser pilot seu en anys anteriors durant la seva estada a la Fórmula 1 Aquestes han estat les paraules de Suzuki sobre la incorporació de Sato, recollides per la web oficial de la Fórmula E:

“És un plaer donar la benvinguda a Takuma en el nostre equip de la Fórmula E. Aquesta nova categoria elèctrica treu a la llum el futur de l’automobilisme esportiu i estem desitjant embarcar-nos en aquest viatge junts. Takuma és un pilot experimentat i la seva presència ens donarà unitat i experiència. Té un gran coneixement de com pilotar en circuits urbans, la qual cosa també serà un afegit important”.