El pilot britànic de Citroën, Kris Meeke, ha dominat la primera presa de contacte del WRC a Austràlia. Meeke ha fet el millor temps durant el Shakedown d’aquest ral·li australià, traient més de 0,4 segons al seu company d’equip, Mads Ostberg. De forma sorprenent el Hyundai de Thierry Neuville també s’ha colat davant d’uns Volkswagen conservadors.


Kris Meeke ha liderat amb fermesa el Shakedown del Rally d’Austràlia. El pilot britànic ha estat el més àgil en el traçat de 4,98 quilòmetres de llargada, al qual els pilots han fet tres voltes. De les tres passades de Meeke, la més ràpida ha estat de 2:52.9, traient fins a quatre dècimes al seu company d’equip, Mads Ostberg, que ha completat un bonic però fictici doblet de Citroën.

La tercera posició ha estat per al guanyador de l’últim Ral·li d’Alemanya, Thierry Neuville, que ha situat el seu Hyundai de forma sorprenent per davant de tots dos Volkswagen, que han acabat amb Jari-Matti Latvala per davant de l’actual líder del Mundial, Sebastien Ogier. Els dos pilots de la marca alemanya han estat molt conservadors en aquest tram, ja que en tenir molt poca importància han volgut ser cauts després del doble accident que van patir els seus pilots al Ral·li d’Alemanya, que els va privar d’un més que segur doblet.

La sisena posició ha estat per al Ford Festa de Mikko Hirvonen, que ha obtingut el mateix temps que el Volkswagen d’Ogier. Després del finlandès han completat el Top 10 el Hyundai de l’ídol local, Hayden Paddon, a més del Volkswagen d’Andreas Mikkelsen i del Ford Fiesta d’un Robert Kubica, que comença un nou Rally amb l’esperança d’acabar-lo i augmentar el poc caseller de punts que ostenta.

El Ral·li d’Austràlia començarà de forma oficial amb la primera especial a Hydes Creek a les 01:18h, hora catalana.