Àlex Rins ha liderat la primera sessió d’entrenaments lliures durant tota la sessió, el pilot d’Estrella Galícia es veia fort per poder fer un gran resultat. Jack Miller era tercer i Álex Márquez quart.

Els pilots es preparaven i els mecànics posaven la posada a punt a les motos per sortir a rodar al circuit de Misano. Avui el dia es presentava amb unes grans precipitacions i una baixa temperatura a pista.

Tots els pilots sortien a provar el circuit per familiaritzar-se amb la pista. Vèiem les primeres caigudes del cap de setmana, Enea Bastianini patia una caiguda al revolt 6 del circuit italià d’altra banda Álex Márquez patia una sortida de pista, que en uns pocs minuts el pilot català patia una caiguda.

El circuit estava molt delicat i molts pilots estaven patint al circuit italià. Àlex Rins començava liderant la primera sessió de lliures a més d’un segon. D’altra banda el líder del campionat de moto 3 Jack Miller era tercer.

Després del pas de les voltes la pista lentament s’estava assecant i poc a poc els pilots milloraven el seu temps però ningú era capaç d’arrabassar el temps d’Álex Rins.

La sessió s’acabava i Àlex Rins marcava el millor temps de la sessió d’entrenaments lliures al circuit italià seguit de Niccolò Antonelli i Jack Miller