L’equip SIC Racing Team ha confirmat que Hafizh Syahrin no disputarà la temporada amb ells com estava previst. L’equip propietat del circuit de Sepang canvia a un malaisi per un altre i Zulfahmi Khairuddin torna al mundial després de no participar-hi des de 2015. Aquest canvi respon al probablement imminent anunci de Syahrin com a pilot del Yamaha Tech 3 a MotoGP en substitució de Jonas Folger.


Hafizh Syahrin era el pilot confirmat per l’equip SIC Racing Team per a la temporada 2018 del mundial de Moto2. El malaisi s’unia a la nova formació després de la desaparició de l’equip amb el qual havia disputat totes les seves temporades a Moto2, el Petronas Raceline Malaysia.

No obstant això, l’equip del circuit de Sepang ha anunciat avui que no comptaran amb Syahrin per a la temporada vinent, i que aquest serà reemplaçat for Zulfahmi Khairuddin, pilot que va disputar el mundial de 125cc/Moto3 entre 2009 i 2015 i va aconseguir dos podis en la categoria.

Aquest canvi, anunciat de manera totalment inesperada, sembla estar relacionat amb l’anunci de Jonas Folger que no disputaria la temporada de MotoGP per problemes de salut.

Aquest anunci va provocar que una bona plaça en la màxima categoria, la del Yamaha Tech 3 al costat de Johann Zarco, quedés lliure. No obstant això, Hervé Poncharal ja va dir que, a hores d’ara de l’any, li estava costant trobar un pilot competitiu per ocupar-la. El colombià Yonny Hernández va disputar els últims tests amb la moto de Folger, però un contracte amb Kawasaki al mundial de Superbikes impedeix la seva presència al mundial com a pilot oficial.

A falta de confirmació oficial, tot sembla indicar que serà Syahrin, 10è en el mundial de Moto2 el 2017, qui ocupi la plaça de Folger a Yamaha, per la qual cosa hi haurà quatre rookies a la graella de MotoGP aquest any.