Stéphane Peterhansel conserva la seva corona al volant d’un Peugeot intractable per seguir escrivint un nou capítol en la història del Dakar. Sébastien Loeb i Cyril Despres li acompanyen en el podi regalant el triplet a la marca francesa. Nani Roma acaba cambra amb el primer Toyota


Stéphane Peterhansel brindarà amb xampany per 13ª vegada al final de dues setmanes de pugna feroç amb Sébastien Loeb, que sumava la seva 5ª victòria d’especial avui. Una etapa especial de tan sol 64 quilòmetres (amb un enllaç de 700km) que portava als participants fins al podi a Buenos Aires.

El francès comentava en arribar al podi: “Abans de la sortida de la carrera, no es podia donar res per segur. Hi havia una gran carrera interna i, en total, set o vuit pilots capaços de guanyar. A meitat de carrera ja solament érem quatre i en l’última setmana es va resumir a un duel amb Sébastien, un duel d’alta tensió, a una gran velocitat. Voldria donar les gràcies a Peugeot per haver-nos donat aquests cotxes tan excepcionals i sobretot per no haver imposat cap ordre d’equip, la qual cosa em sembla de molt ‘fair-play’ i molt esportiu, perquè tots comptàvem amb les mateixes armes per a la batalla. Ens enfrontàvem a un campió molt ràpid, que sap gestionar les carreres al capdavant i que no es deixa impressionar. Ahir la diferència la va marcar una punxada i, probablement, és el que va sentenciar la victòria del Dakar. No obstant això, la meva tàctica era obligar a Sébastien a córrer al 100% de les seves capacitats. Així s’exposaria a cometre errors i això és el que va passar, no va ser una casualitat”.

“Messier Dakar” aconsegueix així el seu setè Dakar en la categoria de cotxes, que es sumen als sis que va aconseguir en motos. Just un any després de guanyar el seu primer Dakar amb Peugeot ho ha tornat a repetir. Aquesta vegada ha tingut un dur rival davant d’ell, el seu company d’equip Sébastien Loeb. El nou vegades campió del WRC ha estat molt prop de Peterhansel i, de no ser per la punxada soferta en l’etapa d’ahir, molt probablement hauríem viscut una intensa jornada avui, però els més de cinc minuts de diferència a favor de Peterhansel han estat irrecuperables.

D’altra banda, Cyril Despres, ha completat un magnífic Dakar aconseguint la seva primera victòria i quedant tercer de la general.

Triplet per Peugeot, cosa gairebé impensable al principi del Ral·li amb les modificacions que havien rebut els Toyota. Però el Dakar no perdona i excepte Nani Roma, quart a la general, els Toyota no han pogut amb la duresa de les etapes. Un Ral·li marcat per les intenses pluges que ens han prohibit veure una de les etapes mes esperades i on haguéssim vist la veritable habilitat de pilots i copilots en la navegació pura.

Avui dia de celebració per Peugeot però amb els ulls posats ja en el 2018.