Sam Sunderland ha aconseguit la victòria en el primer Dakar que aconsegueix acabar, al podi l’han acompanyat Walkner i Gerard Farrés. Els més ràpids de l’última etapa han estat Van Beveren i Farrés.

Un últim dia de Dakar de Río Cuarto a Buenos Aires on els pilots han sortit de manera inversa. Però hi faltaven Iván Cervantes, Juan Esteban Sarmiento, Boris Garafulic, Roberto Recalde i Sheikh Al-Qassimi que van abandonar ahir.

Amb el primer lloc i el segon decidit, la lluita passava per la última posició del podi entre Van Beveren (Yamaha) i Farrés. Van Beveren ahir va perdre un preciós temps en rebre la penalització d’un minut per excés de velocitat en l’enllaç. Això significava que Farrés sortia amb 48 segons d’avantatge avui.

Però al final aquesta lluita intensa els ha fet ser a tots dos els més ràpids del dia, aconseguint el mateix temps i la victòria d’etapa compartida així que Farrés completa el podi del Dakar.

I en sisena posició avui, Sam Sunderland aconsegueix el seu primer Dakar per davant de Matthias Walkner. L’equip Red Bull KTM Factory, ha revalidat la victòria després del triomf de Toby Price l’any passat qui, enguany ha abandonat.

Decebedor cinquè i sisè lloc en la general per les Monster Energy Honda Team de Joan Barreda i Paulo Gonçalves, que han acabat a 43 i 52 minuts respectivament de Sunderland. Si no hagués estat per la penalització d’una hora per repostatge il·legal, la marca japonesa probablement s’hauria endut el triomf.