L’equip de Sam Schmidt confirma que el rus pilotará de nou l’Honda número 7, desprès que el seu futur en la categoria fos posat en dubte recentment. Un cop més, compartirà equip amb James Hinchcliffe.

S’ha acabat l’espera per saber qui acompanyarà James Hinchcliffe al monoplaça número 7 de l’equip Schmidt Peterson Motorsports. Finalment, el darrer dimecres, 1 de febrer, el propi equip feia oficial que el rus Mikhail Aleshin havia estat renovat, confirmant-se, per tant, que l’equip comptarà amb els mateixos dos pilots de l’última temporada.

El propietari de l’equip, Sam Schmidt, es va pronunciar respecte de la confirmació i va afirmar, en unes declaracions a Motorsport.com, que “Mikhail va anar millorant i millorant a mesura que la temporada 2016 avançava. Sovint va arribar a ser el millor Honda en les sessions de qualificació i a Pocono va aconseguir la Pole. És per això que val la pena fer el gran esforç per retenir-lo a l’equip, perquè el seu rendiment només pot anar a millor” y que “estàvem impacients per mantenir continuïtat, tant pel que fa al departament d’enginyeria com a l’alineació de pilots (per primer cop en els nostres cinc anys a la categoria”.

La renovació del moscovita, tot i que es donava per feta des del final de la darrera temporada, va ser posada en duda quan, cap a mitjans del gener, van començar a circular rumors entorn a possibles problemes entre el pilot i el seu patrocinador. Arran d’això, noms com Sage Karam (campió d’Indylights l’any 2014 i pilot parcial de Ganassi el 2015) o el germano-mexicà Luis Michael Dörrbecker (campió de l’Auto GP l’any 2016) foren els primers candidats per substituir el rus.
Aleshin, que l’any 2016 va realitzar grans actuacions a Mid-Ohio i Pocono i ha destacat des del seu debut pel seu espectacular pilotatge als ovals, correrà la tercera temporada completa de la seva trajectòria esportiva i la tercera amb SPM. El rus gaudirà d’una nova oportunitat per demostrar que és un dels pilots més prometedors de la categoria i de l’automobilisme rus.