Bruno Spengler és el guanyador de la cursa 1 del DTM al Norisring. Després de 61 voltes en la setena cursa de la temporada, el canadenc va portar el seu BMW a la victòria. Per BMW i per Spengler, aquesta fita és gairebé històrica: la marca de Munic no havia guanyat una cursa de DTM al circuit urbà de Nuremberg des de fa 25 anys i l’última vegada que Spengler es trobava al cim del podi va ser fa ja quatre anys. Per Spengler, és la quinzena victòria de la seva carrera al DTM. Maxime Martin ha estat segon, tercer lloc en una cursa amb una etapa inicial turbulenta va ser per al suec Mattias Ekström amb el seu Audi, que passa al capdavant de la classificació del campionat de pilots.

“He lluitat molt i mai m’he rendit”, va comentar Spengler després de la cursa. “Per descomptat, estic molt feliç, tal èxit és mega. El cotxe va ser genial, tant sota la pluja com en condicions seques.” El canadenc ja va establir les bases per a la seva victòria en l’inici. Des del tercer lloc a la graella, va superar a Martin, que va tenir una horrible sortida, i René Rast, va pujar al cap i constantment va estendre el seu avantatge.

Ekström també estava content amb el resultat: “Sembla que va ser la decisió correcta competir al DTM en lloc del Rallycross. La batalla amb Maxime Martin ha estat molt divertida, m’agrada competir així. Al final, no vaig prendre molts riscos però he assegurar el tercer lloc”.

Els 15 punts del tercer lloc permeten Ekström prendre la davantera en la classificació de pilots del DTM. Després de set de les 18 curses del DTM d’aquesta temporada, el suec està al capdavant amb 77 punts. El seu company en Audi, René Rast és segon amb 72 punts. Tot i haver sortit del segon lloc de la graella, no va poder anotar punts en acabar el dotzè després d’una penalització per travessar la línia a la sortida del pit lane. Jamie Green és tercer a la classificació amb 71 punts seguit de Lucas Auer (69 punts) i Timo Glock (59 punts).

Edoardo Mortara va ser el millor pilot de Mercedes-AMG avui. L’italià va acabar vuitè. Lucas Auer i Robert Wickens van ser les víctimes de un accident en la primera fase de la cursa. Tots dos es van retirar d’hora després de les col·lisions.