Marc Márquez  se sent com a casa a Sachsenring. Aquest any les sessions classificatòries no havien estat positives per ell, de fet, arribava amb la seva pitjor ratxa en classificació des que està en MotoGP. Portava cinc Grans Premis (des de Austin) sense aconseguir una Pole, però va arribar al seu circuit fetitxe,marcant amb el millor temps am un 1: 27.302.

El de Cervera va controlar la situació en tot moment, dominant des del matí. A més, va fer tot tipus de proves amb tots els pneumàtics i es presenta com a màxim favorit.

Va estar a punt d’aconseguir la seva primera Pole Position arribant des de la Q1 Danilo Petrucci. El pilot de Pramac i Márquez van distanciar-se clarament de la resta de la graella.

Sembla que Dani Pedrosa ha trobat alguna cosa en la pluja que a Assen no tenia. Mentre que en el traçat holandès no va aconseguir escalfar els pneumàtics en pista, a Sachsenring sempre ha rodat al capdavant i ha completat la primera línia amb l’asfalt assecant-se. El pilot d’Honda es va quedar a 0.647 segons del temps de Márquez i a mig segon de Petrucci.