Els monoplaces van donar les seves primeres voltes en els tests celebrats aquest passat dilluns al circuit americà.


Els Indycar tornen a les pistes. Després de la finalització del campionat al setembre, els motors de la competició s’han tornat a posar en marxa. Ha estat en els primers tests de la temporada on han rodat una dotzena de cotxes al Sonoma Raceway. Una sessió que va estar oberta al públic.

És precisament el circuit on va finalitzar la temporada passada i on també acabarà la de 2018, el cap de setmana del 14 al 16 de setembre. En la prova de dilluns van rodar els tres pilots de l’equip Penske, equip on figura l’actual campió de la Indycar, Josef Newgarden. Precisament ell, va marcar el millor temps de la sessió amb un 1: 18.29.

Van debutar Jordan King, que conduirà l’Ed Carpenter Raing Chevrolet i Gabby Chaves. El pilot colombià que correrà per Harding Racing, fa el salt definitiu a la competició completa després de disputar tres curses la passada campanya.

El mateix pilot va poder explicar les primeres sensacions a bord del Indycar 2018: “És fantàstic estar de tornada, i amb un equip amb molt compromís, molta conducció, va ser meravellós tornar a aquest ritme”, deia el pilot de Harding Racing al que afegia : “Crec que va ser tan bé com podríem haver esperat. Molt pocs errors amb els de lidiar, moltes voltes. això és realment bo perquè aquest no és el mateix xassís que vam córrer en aquestes tres carreres l’any passat, això era completament nou. això diu molt sobre la preparació de l’equip. Així que estic molt feliç”, ha comentat.

El mateix Chaves va ser protagonista en pista quan va perdre el control del cotxe i va provocar bandera vermella en pista: “Tenia pneumàtics nous i simplement vaig perdre el cotxe, però afortunadament no vaig tocar res. Et dic, t’emociones quan veus els pneumàtics d’etiqueta…”, va fer broma el pilot colombià.

Els altres equips que van treure el seu cotxe a la pista van ser els de AJ Foyt Racing, Coyne Racing i Schmidt Peterson Motorsports.